A Corvette legújabb modellje, a C7 hamarosan begurul a világ Chevrolet-kereskedéseibe, és ennek apropóján a gyártó el is készített egy limitált kiadású kabriót, amivel a Corvette Stingray árusításának kezdetét ünneplik meg.
A Corvette Stingray Premiere Edition névre keresztelt méregzöld kabrióból mindössze 550 darabot készítenek, de mindegyiket a gyártó által kínált legnagyobb felszereltséggel, opció előreláthatólag nem lesz. 
A különleges kiadásban a homokkő színű bőrkárpit mellett szénszálas kiegészítő elemeket találunk az utastérben, a felnik krómozottak, a küszöbök belső részén pedig egyedi plakett emlékeztet rá, hogy nem egy egyszerű Corvette-ben ülünk. Az autó nem csak külsőre különbözik a Corvette 3LT kabriótól (amire a limitált kiadás épül), hiszen a premier változat erősebb fékeket, mágneses futóművet és látványos sportkipufogó-rendszert is kap, amit a Z51 csomag foglal magában, és amellyel a motor teljesítménye is 430-ról 466 lóerőre emelkedik.
A Corvette Stingray Premiere Edition ára 77 450 dollár, ami átszámítva nem sokkal több, mint 17 millió forint, míg a sima 3LT alapára 55 ezer dollár (12 millió forint) körül van. A hetedik generációs, Corvette Stingray árcédulájára pedig 69 990 euró (21 millió forint) lesz felírva Európában.
 Corvette C7 Stingray

Corvette C7 Stingray

Ha pedig érdekel, hogy mit jelent a Stingray elnevezés, nemrég készült cikkünkből ez is kiderül. 

Neked bejön az amerikai izomautó?

 • Igen, szeretem a márkát
  1% ()
 • Minden álmom egy Corvette
  1% ()
 • Ez a Premier Edition jól sikerült
  1% ()
 • Inkább egy Mustang, ha már izomautó
  1% ()
 • Nem szeretem az amcsi verdákat
  1% ()