Tíz kilométeren át álltak az autók a Missouri állambeli St. Louis közelében, az I270-es államközi autópályán, miután egy terepjáró leszaladt az útról. Akár el is mehettek volna mellette, de a rendőrség teljes szélességében lezárta az utat, mivel fennállt a veszélye, hogy az egész a levegőbe röpül: az autó ugyanis teljesen kiégett belülről, miután petárda robbant fel utasterében. 

A rendőrök egyelőre nem tudják, pontosan hány darab patron okozta a galibát, sem azt, hogy miért is gyulladtak meg a petárdák – vélhetően meggyújtottak egyet vagy többet, hogy kidobják az ablakon, a projekt utolsó lépése azonban nem sikerült. 
Fogsz petárdázni szilveszterkor?
Persze, de ésszel
0% ()
Ezek után kipróbálom autóból is
0% ()
Az egész petárda dolgot rühellem
100% (2)
Az autót vezető, 43 éves Kara Koriath, valamint két fia, a 16 éves Andrew Dreste és a 13 éves Matthew Dreste súlyosan megsérült az ütközéssel súlyosbított tűzijátékban. 
Mégis hálásak lehetnek a sorsnak, hiszen a kesztyűtartóban további petárdákat, valamint egy nagy flakon gyújtófolyadékot találtak a rendőrök: ha ezek is begyulladnak, alighanem a halottasházba szállítják a háromtagú családot. 
A rendőrség egyébként nem biztos abban, hogy valóban a tűzijáték okozta-e a balesetet: a sofőr szervezetében ugyanis gyógyszereket találtak; elképzelhető, hogy azoktól lett rosszul, és csak utána szabadult el a tüzes pokol.