A december 1-ig tartó Los Angeles-i Autószalon talán legfurcsább és legbizarrabb járművét mutatták be a minap, amit a kaliforniai Youabian készített. Nem ismerős a név? Ne csodálkozzatok, hiszen a Puma fantázianévvel ellátott modell gyártója nem egy autóipari cég, hanem Dr. K. Youabian plasztikai sebész. 
Az autó minden tekintetben elképesztő számadatokkal bír, nagyobb, mint a Bentley Mulsanne és simán befér a világ legdrágább autói közzé. A ragadozó hossza több, mint 6 méter, szélessége 2,5 méter és 20 colos felniken feszülnek a munkagépekre emlékeztető abroncsok. A Puma elemeit más modellekből válogatta össze a doktor: a fényszórók Volvóból származnak, a hátsó lámpák egy Buick Enclave-ből, a lenyitható tető és az ülések pedig a C70-es Volvóból.
Ekkora testet bizony megmozdítani is tudni kell, amiben egy igen komoly, 505 lóerős, 7,0 literes, V8-as GM motor segédkezik. Ennek köszönhetően – a készítő állítása szerint – a 100 km/órát 5,9 másodperc alatt éri el. Eddig összesen egy darab prototípus van, amit 5 éven keresztül készítettek. Ennek ellenére már lehet rendelést leadni az autóra, aminek az ára 1,1 millió dollár, nem kevesebb, mint 243 millió forint. Dr. K. Youabian azt ígéri, hogy a 250 000 dolláros (55 millió forint) foglaló kifizetése után 18 hónap alatt elkészítik a megrendelő vadmacskáját. 
Mindenképp hozzá kell tegyem a hírhez, hogy a Hennessey Venom GT 200 millió forint környékén mozog, a Porsche 918 Spyder pedig 190 milliót kóstál.
A Los Angeles-i vállalkozó azoknak a bátor magamutogatóknak szánja az autót, akik mernek különbözni a megszokottól. Merész húzás, az egyszer biztos.