A december 1-ig tartó Los Angeles-i Autószalon talán legfurcsább és legbizarrabb járművét mutatták be a minap, amit a kaliforniai Youabian készített. Nem ismerős a név? Ne csodálkozzatok, hiszen a Puma fantázianévvel ellátott modell gyártója nem egy autóipari cég, hanem Dr. K. Youabian plasztikai sebész. 
Az elmúlt évek legfurcsább autója 1
Az elmúlt évek legfurcsább autója 2

Az elmúlt évek legfurcsább autója

Az elmúlt évek legfurcsább autója

Az elmúlt évek legfurcsább autója 9
Az elmúlt évek legfurcsább autója 10
Az elmúlt évek legfurcsább autója 11
Az elmúlt évek legfurcsább autója 12
Az elmúlt évek legfurcsább autója 13
Az elmúlt évek legfurcsább autója 14
Fotó megosztása:
Az elmúlt évek legfurcsább autója 15
Az autó minden tekintetben elképesztő számadatokkal bír, nagyobb, mint a Bentley Mulsanne és simán befér a világ legdrágább autói közzé. A ragadozó hossza több, mint 6 méter, szélessége 2,5 méter és 20 colos felniken feszülnek a munkagépekre emlékeztető abroncsok. A Puma elemeit más modellekből válogatta össze a doktor: a fényszórók Volvóból származnak, a hátsó lámpák egy Buick Enclave-ből, a lenyitható tető és az ülések pedig a C70-es Volvóból.
Az elmúlt évek legfurcsább autója 16
Ekkora testet bizony megmozdítani is tudni kell, amiben egy igen komoly, 505 lóerős, 7,0 literes, V8-as GM motor segédkezik. Ennek köszönhetően – a készítő állítása szerint – a 100 km/órát 5,9 másodperc alatt éri el. Eddig összesen egy darab prototípus van, amit 5 éven keresztül készítettek. Ennek ellenére már lehet rendelést leadni az autóra, aminek az ára 1,1 millió dollár, nem kevesebb, mint 243 millió forint. Dr. K. Youabian azt ígéri, hogy a 250 000 dolláros (55 millió forint) foglaló kifizetése után 18 hónap alatt elkészítik a megrendelő vadmacskáját. 
Az elmúlt évek legfurcsább autója 17
Mindenképp hozzá kell tegyem a hírhez, hogy a Hennessey Venom GT 200 millió forint környékén mozog, a Porsche 918 Spyder pedig 190 milliót kóstál.
Az elmúlt évek legfurcsább autója 18
A Los Angeles-i vállalkozó azoknak a bátor magamutogatóknak szánja az autót, akik mernek különbözni a megszokottól. Merész húzás, az egyszer biztos.