Szerdától bruttó öt forinttal emeli a Mol a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára három forinttal kerül feljebb – tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 381,6, a gázolajét pedig bruttó 398,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Természetesen az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (5 Ft-os benzinár és 3 Ft-os gázolajár-emelés) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 402-403 forintos, a gázolajat pedig 425-426 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.
Újabb üzemanyagár-emelés jön 1
A Portfolio.hu számításai szerint az egy évvel ezelőtti szintekhez képest mindkét üzemanyagot olcsóbban vásárolhatjuk meg jelenleg, a benzin 3 forinttal (0,7%), a dízel 5 forinttal (1,2%) került kevesebbe.

Az üzemanyagok emelkedésének oka a finomított termékárak emelkedése mellett a hazai fizetőeszköz árfolyamának gyengülése a dollárral szemben, mindkét tényező kedvezőtlen irányba hatott a hazai autósok számára. A Brent múlt heti szárnyalása a líbiai kitermelési zavarokkal magyarázható.