A Netrisk online biztosításközvetítő félszázezer autós indexdíjának elemzése alapján megállapította, hogy a többség az idén valóban díjemelésről kapott tájékoztatást a hét folyamán megkapott indexlevélben. A minta alapján az átlagos indexdíj-emelkedés 20 százalékos volt, az autósok 15 százalékának emelkedett több mint ötezer forinttal az indexdíja.

50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 1
50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 2

50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője

50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője

50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 7
50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 8
50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 9
50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 10
Fotó megosztása:
50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 11 A többség számára a váltás komoly díjmegtakarítást eredményezett: ennek a körnek az 55 százaléka több mint ötezer forintot takarított meg, minden kilencedik váltó több mint 15 ezer forintot tudott megspórolni a kitűzött jövő évi indexdíjához képest.

50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 12 Akár az adott biztosító neve, akár az általa kínált egyéb szolgáltatások miatt az ügyfelek egyre nagyobb része dönt úgy, hogy a váltásról születő döntés során a kalkulátorban nem a legolcsóbb ajánlatot választja ki. Minden ötödik szerződő a második, és minden nyolcadik a harmadik vagy azt követő találatot választja.

50 százalékkal drágább a pestiek kötelezője 13 A Netrisk eddigi megrendeléseiből kiderül továbbá, hogy a budapesti átlagdíj az idén 13 849 forint, ami 46 százalékkal haladja meg a vidéki átlagdíjat (9456 forint). Érdekesség, hogy a megyeszékhelyek szerint is komoly szórást tapasztalhatunk: míg az átlagdíj Salgótarjánban és Egerben 8800 forint alatt marad, Pécsett és Tatabányán 10 700 forint feletti átlagdíjon szerződnek az autósok.