A cím alapján sorra villannak fel szemeitek előtt az olasz vagy német sportautók és az amerikai izomkolosszusok, de míg azt gondolnánk, hogy az Egyesült Államokban élő leggazdagabb emberek Ferrarival, Lamborghinivel vagy éppen Bentleyvel furikázik hétköznaponként, addig a valóságban sokkal jobban kedvelik az egyszerűbb, ám mégis kifinomult modelleket. Felmérések szerint csupán egy százalékuk vásárol szupersport-autókat. 
Nézzük melyik az a három autó, amelyiket a legjobban kedvelik az amerikai felső tízezer kivételes tagjai.
Tesla Model S
A Tesla Motors szárnyalása picit megtorpant, mióta három Model S is magától kapott lángra öt héten belül, de ettől függetlenül igazi sikertörténet tudhat magának a gyártó. Idén az első 4 hónapban 4900 darabot értékesített, a 70 ezer dolláros (15 millió forintos) autóból. A Tesla az év végéig 21 000 Model S értékesítésére számított, de a sajnálatos tűzesetek végett ez nem biztos, hogy sikerülni fog, eddig valamivel több, mint 12 000 eladott darabnál járnak. 
A leggazdagabbak választása 1
A leggazdagabbak választása 2

A leggazdagabbak választása

A leggazdagabbak választása

A leggazdagabbak választása 6
A leggazdagabbak választása 7
A leggazdagabbak választása 8
Fotó megosztása:
A leggazdagabbak választása 9
Az autó teljesen elektromos, egy feltöltéssel több, mint 300 kilométert is meg lehet vele tenni, közvetlen károsanyag-kibocsátás a nullával egyenlő. Mivel manapság nagyon trendi dolog a külföldi celebek között, hogy környezetkímélő autóval járnak, így nem csoda, hogy jól fogy a modell a gazdag családok körében. 
Mercedes-Benz E-osztály 
A leggazdagabbak választása 10
Ugyan nem elektromos, de legalább annyira közkedvelt a német prémium márka Amerikában, mint nálunk. A tengerentúlon átszámítva 12 millió forintért lehet megkapni az alapmodellt, és nálunk is hasonló árcédula kerül az E-osztályra. A Mercedes-Benz USA idén már közel annyit adott el ebből a modellből, mint tavaly egész évben. Közel 24 000 darabnál jár, és még hátra van két hónap, míg 2012-ben összesen 24 777 E-Kalsse talált szerető gazdára.
BMW 3-as sorozat 
A leggazdagabbak választása 11
Az autót 33 000 dolláros (7,3 millió forintos) alapárral lehet megvásárolni az USA-ban, az elmúlt 9 hónapban pedig nem kevesebb, mint 75 000 darabot értéksítette belőle, 15 százalékkal többet, mint tavaly. Kétség kívül fiatalos, sportos járgány a hármas, Amerikában mégis a tehetős nyugdíjasok közkedvelt modellje lett.