Meglepő csavarral nem zenekarokat és nem is ismert tuningműhelyeket kért fel a Kia a második generációs Soul átépítésére. Helyettük a márka régi partnerei: szakmai magazinok, televíziós műsorok, divatmárkák élhettek ki fantáziájukat a szögletessége ellenére életvidám kis jószágon. 

Amped Soul 

A barkácsolók és tech-bolondok kedvenc lapja, a Popular Mechanics túlméretes JBL hangszórókkal (pontosabban hangszórókra) szerelte fel az autót. A négy darab 12 colos mélynyomónál csak a 22 colos, háromrészes keréktárcsák sokkolóbbak. A B-oszlopokat kidobták, a hátsó ajtók hátrafelé nyílnak. 
Variációk egy koreai dallamra 1
Variációk egy koreai dallamra 2

Variációk egy koreai dallamra

Variációk egy koreai dallamra

Variációk egy koreai dallamra 8
Variációk egy koreai dallamra 9
Variációk egy koreai dallamra 10
Variációk egy koreai dallamra 11
Variációk egy koreai dallamra 12
Fotó megosztása:
Variációk egy koreai dallamra 13
Vans Warped Tour Soul 
A gördeszkás cipőmárka a világ egyik legextrémebb koncertsorozatát szponzorálja, és ehhez mérhetően színpompás a hozzájuk passzított Soul is. Airbrush fényezés, hangszóró-panelekre cserét oldalablakok, óriás monitor az autó tetején – ha nem jutsz közel a nagyszínpadhoz, a Soul a parkolóba is közvetíti a hangulatot. És mivel bulizni nem lehet éhgyomorra, a 20 colos kerekekkel szerelt autóból grillező húzható elő 
Variációk egy koreai dallamra 14
DJ Booth Soul 
A celebek autóira szakosodott RIDES Magazine diszkós pultot varázsolt a Soulból. Tető az nincs, hiszen a DJ nem kucoroghat hátul üldögélve – nem is tudna, hiszen hátsó üléssor sincs. Ültetett futómű, 19 colos kerekek, hangszórók a hűtőmaszkban, stroboszkópok elöl és hátul; az anyósülés elé profi keverőpultot építettek be. 
Variációk egy koreai dallamra 15
Music Memorabilia Soul 

Posztergyűjtők, bakelitrajongók, használt belépőjegyért vagyonokat kifizető rajongók álomautója a RIDES Magazine másik autója. Beszerelték Slash szignált gitárját, 50 Cent cipőjét, egy Jimi Hendrix aranylemezt és a kilencszeres Grammy-díjas John Legend mikrofonját. A külső kidolgozást a platina- és aranylemezek hangulata ihlette; a keréktárcsák 20 colos aranyozott darabok, ahogy a kipufogóvégek is. 
Variációk egy koreai dallamra 16
The Voice Soul 
A Magyarországon is megrendezett tehetségkutató műsor inspirálta az ötödik Soult. A külső megjelenést hatalmas logók, LED-fények, 20 colos és színre fújt felnik, a belsőt 40 colos képernyőre kötött iPad Mini dobja fel; utóbbira előre rátöltötték a The Voice karaoke alkalmazást – és hogy mindenki örüljön, amit a mikrofonba kornyikálunk, az egész külvilág hallja, hála a külső Rockford Fosgate hangszóróknak.
Variációk egy koreai dallamra 17