Amióta a kabrió nem magától értetődő tény, hanem választható és kívánatos fícsör az autóiparban, az emberek valamiért ellenállhatatlan késztetést éreznek arra, hogy ne az ajtókat használják ki- és beszálláshoz, hanem laza mozdulattal beszökkenve foglaljanak helyet az ülésen. 

Ennél egy fokkal vagányabbaknak az sem előfeltétel, hogy álljon az autó. Sőt: Katie Hansen alighanem bajban lett volna, ha az a Ford Mustang, amelyet becélzott magának, egy helyben áll. 
Bár a precíziós leszállásoknál manapság gyakorlatilag arasznyi pontossággal érnek földet a legjobb ugrók, ebben az esetben a mozgásban lévő cél, illetve annak sofőrje maga is tudott igazodni leendő utasához, aki másodpercenként négy-hatméteres sebességgel közeledett a jobb hátsó üléshez. 
“Izgultam, de tudtam, hogy mit vállalok” – mondta a sikeres ugrás után a huszonnyolc éves Katie, civilben kaliforniai ápolónő, akinek nyári bravúrját a napokban töltötték fel az internetre.
Száguldás, szél, szabadság: tagadhatatlanul léteznek kapcsolódási pontok az ejtőernyőzés és a kabriózás között. Ráadásul vannak, akik a kettőt leginkább egyszerre szeretik űzni, ami az őrület új dimenzióit nyitja meg az emberiség előtt. Tény, hogy egészen sajátos élmény lehet a föld felett több száz méterrel autózni… 
Ilyen alkalmakkor persze olykor halálos veszélybe is kerülhetnek az ejtőernyősök. Az autózás eleve kockázatos foglalatosság, az ejtőernyőzésről nem is beszélve, de vajon mi annak az esélye, hogy valakit ugrás közben gázol el egy gépkocsi?
Olykor még egyébként józan eszű, higgadt termékfelelősöket is meg lehet bolondítani az autós ejtőernyőzés gondolatával. Ilyenkor történik az, hogy egy teljesen átlagos kisautó egy hatalmas költségvetésű reklámfilm keretében adrenalinvadász életmódautóvá avanzsál, és bár ezt az ígéretét soha többé nem tudja beváltani (mi több, vásárlói sem kérik számon ezt rajta), legalább mulatott egy jót a stáb.
A végére hagytunk egy, a fentiekkel marginális hasonlóságot mutató rekordkísérletet. Annak idején mi is beszámoltunk a David Coulthard részvételével végrehajtott próbálkozásról, amikor egy száguldó autó utasterébe próbálták meg beütni a golflabdát. Ha nem láttad, feltétlenül érdemes megnézni: a film új értelmet ad a bukósisak létezésének, illetve rávilágít arra az általában elhanyagolt körülményre, hogy egy rekord valójában csak akkor számít, ha a végén megtalálod a tárgyat, amivel azt elérted.