Hat román és egy albán állampolgárt gyanúsítanak azzal, hogy egy több millió dolláros internetes árverés keretein belül adtak el nem létező autókat, csónakokat és más nagy értékű tárgyakat az eBay-en és más oldalakon. 
A vádirat szerint Nicolae Popescu a bűnszervezet vezére. A 32 éves Popescut 2010-ben letartóztatták, azonban Romániában előzetes letartóztatásban csak 29 napig lehet tartani egy személyt, így a bizonyítékok felkutatásáig szabadon védekezhetett. Nemrég viszont az amerikai FBI az Interpol segítségével körözést adott ki a férfi ellen, aki szőrén-szálán eltűnt.
650 milliót kerestek internetes csalással 1
650 milliót kerestek internetes csalással 2

650 milliót kerestek internetes csalással

650 milliót kerestek internetes csalással

650 milliót kerestek internetes csalással 5
650 milliót kerestek internetes csalással 6
Fotó megosztása:
650 milliót kerestek internetes csalással 7
A bűnbanda tagjai az eBay-re (külföldi internetes piactérre) töltötték fel 10 000 és 45 000 dollár (2,1-7,2 millió forint) értékű ajánlataikat autókról, és egyéb járművekről. Ezekről a valóságban nem létező autókról hamisított papírokat készítettek, hogy meggyőzzék a vásárlókat valódiságukról. 
Volt példa arra is, hogy nem létező, Egyesült Államokban bejegyzett hivatalos forgalmazó cég képviselőiként mutatkoztak be, sőt ezekhez még kamu weboldalakat is készítettek. A számlájukat is az USA-ban nyitották, hamis útlevelek segítségével, ahova a kifizetéseket kapták. Arra számítottak, hogy ugyan ki keresné őket a tengeren túlról egy piti csalási ügyben.
Azonban egy idő után már annyi csalást hajtottak végre, amivel óriási összeget csaltak ki a vásárlókból, hogy már az amerikai hatóságoknak is szemet szúrt. A bűnbanda 2006 óta durván ezer embert vert át, megközelítőleg 3 millió dollár értékben (644 millió forint) utaltak át pénzt a számlájukra.