Azt már lehetett tudni, hogy a Frankfurtban tanulmányként bemutatott S-osztály kupé záros határidőn belül valósággá válik, persze a futurisztikus beltér meg az egyéb sallangok nélkül. 

Egy dolog azonban tudni, és egészen más látni is a közelgő nagy kupét – főleg sportverziójában. Nincs okunk feltételezni, hogy az S 63 AMG Coupé nem a limuzin 5,5 literes, 585 lóerős, 900 Nm nyomatékú motorját kapja meg, és vélhetően az összkerékhajtást sem spórolják ki belőle, legalábbis opció szintjén. 
A szedán 4,4 (összkerékhajtással 4,0) másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége limitált 250 km/óra; hasonló értékekre számíthatunk a kupénál is. 
Az S 63 AMG Coupe a sikeres CL 63 AMG-t váltja. Ebben még a régi, 6,2 literes V8-as dolgozott, teljesítménye 544 LE, álló helyzetből gyakorlatilag azonos idő, 4,5 mp alatt gyorsult százra. 
Az S 63 AMG-n alkalmazott tömegcsökkentő megoldások, amelyek száz kiló spórolást eredményeztek az elődmodellhez képest, a hétfokozatú, sportprogramos automata váltó, a kamerával dolgozó, prediktív-adaptív Magic Body Control felfüggesztés, a változó áttételű kormánymű és a kerámia fékrendszer alighanem mind átkerülnek a kupéba.