2008 óta a magyarországi márkakereskedések száma jelentősen csökkent. Az akkori 200 000 új autót eladó piac mára negyedére csökkent és évi 50-60 ezer darab közötti állapot állt be. Ilyen körülmények között a még megmaradt márkakereskedések is a létükért küzdenek.


Üdítő ellenpélda ezen a piacon a Duna Autó Zrt., amely stabil lábakon áll. A fejlődés okai, a 18 márkás portfolió, a kedvező eurós és forint alapú finanszírozás, az előremutató marketing, az elkötelezett munkavállalók, az optimalizált folyamatok és a sokrétű szolgáltatási paletta.

Eddig is a legszélésebb termékkínálatot tudhatta magának a cég, de a Hyundai márkajogok elnyerésével már 19 márkával foglalkozik. Nem csak Magyarországon, de Közép-Európában is egyedinek számít, hogy egy cég, egy telephelyen ilyen sokszínű kínálatot tudjon ajánlani.

A Hyundai mellett szinte a teljes magyarországi kínálatot biztosítja a Duna Autó. Többek között a másik koreai márkát, KIA-t is forgalmaz a cég, de emellett japán modellekben is erős, így elérhetők a komplexumban: Honda, Suzuki, Mitsubishi, Nissan és Subaru modelljei is.

A francia vonalat képviseli a Renault és a Peugeot, az olaszt a Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo és a Lancia. Emellett az óbudai Zay u. 24-ben található autós cég a következő gyártókat is hivatalosan képviseli : SEAT, Škoda, Volkswagen, Volvo, Ford.

Teszteljen 50 autót egy helyen (X) 3


Akit a Hyundai szalonnyitáson kívül az autós óriás legújabb modelljei is érdekelnek azt szeretettel várják Óbudán, a Duna Autó október 19-20-i nyílt hétvégéjén. Többek között az új Peugeot 308, Suzuki SX4 S-Cross, Nissan Note, Nissan Micra és a KIA Sorento is itt debütál, de a Renault Captur, a Peugeot 2008 sem régebbi 3 hónapnál.

A fenti modelleken túl közel 50 autó lehet kipróbálni a nyílt hétvégén. A teljes körű kínálathoz tartozik a Duna Autó Weltauto színe alatt működtetett használtautó részleg, ahol banki visszavett és garanciális használtautók egyaránt megtalálhatóak.

További információk