Az ősz már a latyak, a sózás és a jég közeledtét jelzi, ideje téli álomra küldeni a veterán és hobbijárműveket. Egyszer egy utolsót azonban bulizik még ilyenkor a hazai oldtimer-társadalom: az évadbúcsúztató hagyományos helyszíne az Oldtimer Show, amelyet idén hetedik alkalommal rendeznek meg a fővárosban. 

Öreg vasak randevúja 1
Öreg vasak randevúja 2

Öreg vasak randevúja

Öreg vasak randevúja

Öreg vasak randevúja 8
Öreg vasak randevúja 9
Öreg vasak randevúja 10
Öreg vasak randevúja 11
Öreg vasak randevúja 12
Fotó megosztása:
Öreg vasak randevúja 13


Az őszi iskolai szünet első hétvégéjén, azaz október 25-27. között a budapesti SYMA rendezvénycsarnokban háromszáz veterán korú autó, motor és egyéb gépezet várja a látogatókat. A nagy értékű, nyugati öregek mellett természetesen idén is felvonulnak az olykor inkább szentimentális értékkel bíró, de nem ritkán piaci ritkaságszámba is menő KGST-s relikviák is. 
Ismét lesznek interaktív programok: a szervezők kétóránként beindítanak egyet a kiállításon díszvendégként résztvevő stabil motorok közül. 
Hogy nem tudod, mi az a stabil motor? Elmondhatjuk (helyhez kötött, különböző mezőgazdasági vagy ipari gépek meghajtására használt erőforrás), de még jobb, ha ellátogatsz az Oldtimer Showr-a, ahol működés közben is megcsodálhatod a lassan pöfögő, büszkén krákogó, méltóságteljesen csattogó szerkezeteket, köztük Közép-Európa legrégebbi működőképes stabil motorját, egy 118 éves GANZ motort! 
De lesz itt még más finomság is, a világ eddigi legteljesebb Hofherr traktorgyűjteménye, valamint kifejezetten az idei Oldtimer Show-ra készült egy még soha be nem mutatott gőzgép. 
Öreg vasak randevúja 14
Folytathatnánk, de nem tesszük: aki teheti, inkább látogasson ki gyerekestül-nagymamástul az Oldtimer Expóra. Részletes információk (beleértve a jegyvásárlásra és parkolásra vonatkozó tudnivalókat is) a www.oldtimershow.hu oldalon.