Az 56 éves Robert Bruce Jacobs a megengedettnél gyorsabban hajtott a dél-ausztráliai Adelaide egyik külvárosában. A rendőrség feljelentette, a bíróság kiszabta rá az ilyenkor szokásos bírságot. Eddig teljesen érdektelen a történet, csakhogy a férfi ahelyett, hogy lenyelte volna a békát, és befizette volna a büntetést, fondorlatos tervet eszelt ki annak mérséklésére. Legyártott egy hamis 60-as korlátozó táblát, kihelyezte a kérdését útszakaszra, majd lefotózta. 

Ezzel a “bizonyítékkal” felszerelkezve jelent meg a tárgyaláson, kérve, hogy enyhítsék büntetését. 
Az ügyészség azonban nem hagyta magát: tanúként kihallgatta a városgazdálkodás egyik vezetőjét, aki állította, hogy azon az úton soha nem helyeztek ki sebességkorlátozó táblát, és a konkrét oszlop, ami a fényképen szerepel, eredetileg egy buszmegállót jelző táblát tart. 
Kresz táblát hamisított, hogy megússza a bírságot 1
Kresz táblát hamisított, hogy megússza a bírságot 2

Kresz táblát hamisított, hogy megússza a bírságot

Kresz táblát hamisított, hogy megússza a bírságot

Kresz táblát hamisított, hogy megússza a bírságot 6
Kresz táblát hamisított, hogy megússza a bírságot 7
Robert Bruce Jacobs és az oszlop, amire a hamis tábla került
Fotó megosztása:
Robert Bruce Jacobs és az oszlop, amire a hamis tábla került

Robert Bruce Jacobs és az oszlop, amire a hamis tábla került

Szintén nem tudott korlátozó tábláról a lézeres sebességmérést végző Iain Farquharson közrendőr, sem egy bizonyos Jodie Bishop, akit ugyanazon a napon, ugyanott büntettek meg gyorshajtásért. “Bárcsak lett volna ilyen tábla, de csak egy ‘Ne feledd: 50 km/óra!’ feliratú, sárga emlékeztető tábla volt a környéken.” – mondta Bishop. 
Bizony, 50 km/óra: Mr. Jacobs mindössze 10 km/órával szerette volna odébb tolni a határt. “Eszemben sem volt kibújni a büntetés alól, csak szerettem volna kevesebbet fizetni.” 
Az immár negyedik éve húzódó ügyet napokon belül lezárhatja az illetékes bíróság. Ha bűnösnek találják közlekedési jelzőtábla hamisításában, akár hét évnyi börtönbüntetéssel is sújthatják a kreatív autóst.
(Nyitóképünkön az érintett Boothby utcán kihelyezett egyetlen sebességkorlátozó tábla látható a Google Street View felvételén)