Januárban mutatja be a második generációs Meriva ráncfelvarrott kivitelét az Opel. Finom, de erőteljes változások várhatók a megjelenésében: a megújult Insigniához hasonlóan átdolgozott, krómozott hűtőmaszk, ködlámpa-keretek, LED-es nappali fények és az oldalfalon végigvonuló krómsáv teszi elegánsabbá és felnőttesebbé az Opel jópofa egyterűjét. 

Megújul az Opel kis egyterűje 2
Ennél fontosabbak a hajtásláncot érintő változások. A Meriva megkapja az új fejlesztésű 1.6 CDTI motort, amely idővel az 1,3 és 1,7 literes dízeleket egyaránt kiváltja. Az Euro 6-os emissziós normát teljesítő erőforrás első kivitelében 136 lóerőt és 320 newtonméter nyomatékot ad le (kifutó 1.7 CDTI: 130 LE, 30 Nm). Ez közel egy másodperccel jobb gyorsulást (9,1 mp) jelent, míg a jobb hatásfok és a csökkentett belső súrlódás 10 %-kal kedvezőbb fogyasztást (4,4 l/100km) eredményez. 
Benzinmotorból marad a háromféle 1,4 literes, 100, 120 és 140 LE teljesítménnyel.
a videó a hirdetés után indul
Az utastérben az érintőképernyős, wifi- és Bluetooth-kapcsolatot biztosító fedélzeti szórakoztató rendszer fokozza a komfortot. Az IntelliLink rendszerhez opció a digitális rádióvevő, alaptartozék ellenben a navigációs rendszer és a mobiltelefon-készülékek saját hangfelismerő rendszerét támogató interfész. 
Átdolgozták a tervezők a multifunkciós, variálható tároló- és rendezőelemekkel bővíthető középkonzolt, így kevesebb lábteret rabol hátul. 
A megújult Meriva további részleteit és árait novemberben hozza nyilvánosságra az Opel, a piaci bevezetés januárban lesz.
Megújul az Opel kis egyterűje 3