Januárban mutatja be a második generációs Meriva ráncfelvarrott kivitelét az Opel. Finom, de erőteljes változások várhatók a megjelenésében: a megújult Insigniához hasonlóan átdolgozott, krómozott hűtőmaszk, ködlámpa-keretek, LED-es nappali fények és az oldalfalon végigvonuló krómsáv teszi elegánsabbá és felnőttesebbé az Opel jópofa egyterűjét. 

Megújul az Opel kis egyterűje 1
Megújul az Opel kis egyterűje 2

Megújul az Opel kis egyterűje

Megújul az Opel kis egyterűje

Megújul az Opel kis egyterűje 13
Megújul az Opel kis egyterűje 14
Megújul az Opel kis egyterűje 15
Megújul az Opel kis egyterűje 16
Megújul az Opel kis egyterűje 17
Megújul az Opel kis egyterűje 18
Megújul az Opel kis egyterűje 19
Átdolgozza a Merivát az Opel. A modernebb megjelenés mellett takarékosabb, környezetbarátabb és komfortosabb lesz a modell.
Megújul az Opel kis egyterűje 21
Megújul az Opel kis egyterűje 22
Fotó megosztása:
Megújul az Opel kis egyterűje 23
Ennél fontosabbak a hajtásláncot érintő változások. A Meriva megkapja az új fejlesztésű 1.6 CDTI motort, amely idővel az 1,3 és 1,7 literes dízeleket egyaránt kiváltja. Az Euro 6-os emissziós normát teljesítő erőforrás első kivitelében 136 lóerőt és 320 newtonméter nyomatékot ad le (kifutó 1.7 CDTI: 130 LE, 30 Nm). Ez közel egy másodperccel jobb gyorsulást (9,1 mp) jelent, míg a jobb hatásfok és a csökkentett belső súrlódás 10 %-kal kedvezőbb fogyasztást (4,4 l/100km) eredményez. 
Benzinmotorból marad a háromféle 1,4 literes, 100, 120 és 140 LE teljesítménnyel.
a videó a hirdetés után indul
Az utastérben az érintőképernyős, wifi- és Bluetooth-kapcsolatot biztosító fedélzeti szórakoztató rendszer fokozza a komfortot. Az IntelliLink rendszerhez opció a digitális rádióvevő, alaptartozék ellenben a navigációs rendszer és a mobiltelefon-készülékek saját hangfelismerő rendszerét támogató interfész. 
Átdolgozták a tervezők a multifunkciós, variálható tároló- és rendezőelemekkel bővíthető középkonzolt, így kevesebb lábteret rabol hátul. 
A megújult Meriva további részleteit és árait novemberben hozza nyilvánosságra az Opel, a piaci bevezetés januárban lesz.
Megújul az Opel kis egyterűje 24