Beperelte az Illinois állambeli LaSalle megye fegyházát egy 33 éves nő, mert jogtalan, megalázó módon bántak vele letartóztatása után. 

A Dana Holmes nevű nőt még májusban csípték meg egy közúti ellenőrzés során: miután képtelen volt egyenes vonalban sétálni, a vérvizsgálat a megengedett alkoholszint háromszorosát mutatta ki nála. 
Annak rendje és módja szerint le is csukták, ennek során azonban elszabadultak az események. 
A nőt négy rendőr megragadta, az elkülönítőbe cipelte, majd meztelenre vetkőztette és percekre úgy hagyta, mielőtt adtak volna neki egy takarót. 
A rendőrség állítása szerint a nő nem csak hogy nem működött együtt a tisztekkel, de támadólag is lépett fel ellenük. Ha így is volt, ez nem látszik a biztonsági kamerák felvételén – az viszont igen, ahogy egy női és három férfi rendőrtiszt eltávolítja ruháit, majd magára hagyja a zárt helyiségben. 
Illinois állam törvényei szerint gyanúsítottat kizárólag akkor lehet levetkőztetni, ha felmerül a gyanú, hogy fegyvert vagy kábítószert rejteget. A vizsgálatot azonos nemű rendőr végezheti el, és annak során más nem tartózkodhat a helyiségben. 
A per során bizonyítékként felhozott videó a napokban került nyilvánosságra. Az alábbi videón megfigyelhető a letartóztatás folyamata; a vetkőztetés intim részeit azonban kivágták. Ezek a második filmen megtekinthetők.