Egy szembejövő autót akart elkerülni a huszonegy éves brit ápolónő, Beckie Thompson, amikor elveszítette uralmát gépkocsija felett, és az út menti vizesárokba borult. 

Az ütközéstől a vezető a hátsó ülésre repült, de nem veszítette el eszméletét. Miután onnan kimászott, elkezdte keresni négy hónapos kislányát. Az autó körül nem találta, ezért még egy pillantást vetett belülre. Ekkor rémülten látta, hogy a gyermek még mindig a hordozóba szíjazva ül – fejjel lefelé, elmerülve a vízben. 
“Csak a pici lábujjai lógtak ki a vízből” – emlékszik vissza a borzalmas felfedezésre a fiatal anya, aki mindössze hathetes jogosítvánnyal szenvedett balesetet. 
Kirángatta a gyermeket a víz alól. “Teljesen elkékült minden ujja és az ajkai is, és nem lélegzett.”
A pánikban segítségért sikoltozó anyát látva megállt egy autót, levette ingét, abba csavarta bele a teljesen áthűlt gyermeket, és elkezdte lélegeztetni. 
“Olyan volt, mintha nem is velem történne az egész. Mintha tévét néznék. Nem hittem, hogy valaha felébred a kicsim.” 
Hét percig volt halott a csecsemő 1
Hét percig volt halott a csecsemő 2

Hét percig volt halott a csecsemő

Hét percig volt halott a csecsemő

Hét percig volt halott a csecsemő 5
A keskeny, de mély árok, amelybe az autó fejjel lefelé belefordult. A roncsban még mindig benne van a gyermekülés.
Fotó megosztása:
A keskeny, de mély árok, amelybe az autó fejjel lefelé belefordult. A roncsban még mindig benne van a gyermekülés.

A keskeny, de mély árok, amelybe az autó fejjel lefelé belefordult. A roncsban még mindig benne van a gyermekülés.

Hárompercnyi lélegeztetés és masszázs után a kislány hirtelen felsírt. Ekkor már mintegy hét perce nem lélegzett a gyermek. 
A csecsemőt az időközben kiérkező mentők helikopterrel szállították kórházba, ahol kipumpálták a gyomrából a lenyelt vizet, majd négy nap megfigyelés után, a múlt héten hazaengedték. 
Az orvosok szerint a gyermek nem szenvedett agysérülést, minden bizonnyal azért, mert a jeges vízben rendkívül lelassult az anyagcseréje, így nem lépett fel oxigénhiányos állapot.
Bár az árokban lévő, sekély vízben nem érvényesek, a legtöbb autós nincs tisztában a vízbe esett járműből való menekülés szabályaival. A kívülről rájuk nehezedő, hatalmas nyomás miatt az ajtók nyithatatlanok, a gépkocsiban rekedt utasok egyetlen esélye, ha megpróbálják kiegyenlíteni a külső és belső nyomást – azaz résnyire leengedik az ablakokat, és lassan elárasztják az utasteret -, majd ezt követően kísérlik meg a menekülést. Sajnos persze ez sem garancia a sikerre, amint azt a MythBusters videója is mutatja.
Ebben az esetben szerencsésebb lett volna az ablakot lehúzni, és azon keresztül elhagyni a gépkocsit – elektromos ablakemelő esetén ez persze lehetetlen.
Az elmúlt hónapokban két olyan esetről is beszámoltunk, ahol a vízbe esett autó utasai az utastér hátsó részébe húzódtak a beáramló víz elől, reménykedve, hogy elegendő levegőjük marad a túléléshez. Ez sajnos egyik esetben sem bizonyult jó ötletnek. 
A menekülés még akkor sem magától értetődő, ha az autó csak félig merül el a vízben, különösen, ha (mint a mostani, szerencsés kimenetelű esetben is) fejre áll a jármű.