Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin, illetve 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol – írja az MTI. A lépéssel a benzin átlagára 403-404 forintra, a gázolajé 422-423 forintra mérséklődik.

A héten már csökkentette szerdán bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin, illetve 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. A Mol a múlt héten pedig kétszer is mérsékelte az árakat: pénteken bruttó 4 forinttal a benzin és 3 forinttal a gázolaj árát, szerdán pedig bruttó 7 forinttal és 5 forinttal. A benzin ára az azt megelőző héten is 11 forinttal mérséklődött.

Tovább csökken az üzemanyagok ára 1
   
A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Egy friss hír szerint Obama amerikai elnök keddi tárgyalásai az új iráni vezetéssel tovább csökkenthetik a kőolaj, így az abból készülő üzemanyagok árát.

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a különböző kutaknál.