Tavaly hagyományteremtő jelleggel indult a hazai Golf tulajdonosoknak szóló találkozó a Hungaroringen. Akkor hatalmas tanulságként szolgált, hogy komoly tömegek vágytak a közösségi élmény megélésére, és tekintik autójukat többnek, mint egyszerű használati tárgy. Az érdeklődés 2012-ben így minden várakozást felülmúlt, 3956 Volkswagen és több mint kétezer Golf érkezett tavaly a mogyoródi pályára.

Természetesen a cél idén nem lehetett más, mint egy még profibb, még teljesebb szórakozást kínáló rendezvény, amit a szombati nap tanulsága alapján sikerült is elérni.

A lengyel Volkswagen Castrol Cup is kirándulást tett a Hungaroringre, így dobhártyaszaggató motorhangból sem volt hiány, a pályán egész nap hatalmas nyüzsgés szórakoztatta a kilátogató közönséget. Sőt, a teljes családnak kikapcsolódást kínáló rendezvény még egy világrekorddal is büszkélkedhet, a résztvevők 534 autóból rakták ki a Golf-feliratot, megdöntve az eddigi 460 kocsiból álló csúcsot. Az eredmény hivatalos elismerésére még várni kell, de valószínűleg nem lesz semmilyen probléma, és a hazai Golf közösség bekerül a Guinness rekordok könyvébe.