A csőlátásban szenvedő, jogilag vaknak számító Jessica Cowley négylábú segítőjével és kisfiával sétált a nagy-britanniai Lancashire-ben. Éppen egy parkoló mellett haladtak el, amikor egy ütközés következtében az úttestről letért, és feléjük száguldott egy irányíthatatlan autó. 

Az asszony fel sem foghatta, mi történt, kutyája, Jet azonban tudta, mit kell tenni: kitépte magát gazdája kezéből, és félrelökte a babakocsit. A kisfiú, Jacob kiesett ugyan a kocsiból, Jessica pedig, aki a hirtelen rántástól elesett, súlyos zúzódásokat szenvedett, senkinek nem lett komoly baja. 
A közelben működő állatorvosi rendelő munkatársai azonnal a helyszínre siettek, és ellátták mindhármukat. 
“A labrador nagyon ideges volt, csak akkor nyugodott meg, amikor újra találkozhatott gazdájával, és meggyőződött arról, hogy mindketten jól vannak” – mondta Caroline Purnell állatorvos, aki szerint hősies magatartásával Jet pontosan demonstrálta, mire képesek és miért nélkülözhetetlenek a vakvezető kutyák. 
“Jet sajátjaként imádja Jacobot, rettentő büszke vagyok rá” – mondta Jessica, aki rövid kórházi ellátás után otthon lábadozik az ijesztő kaland után.