Gyakorlatozás közben találtak rá kutatóbúvárok arra a két autóra, amelyek egymástól néhány méterre hevertek egy oklahomai tó mélyén. Amikor kiemelték őket, kiderült, hogy a rendőrség évtizedek óta keresi a gépkocsikat és azok eltűntnek nyilvánított utasait. 

Hullákkal teli autóroncsokat találtak a tóban 2
Egy 1969-es Chevrolet Camaro és egy ötvenes évekből származó Chevrolet 150 emelkedett ki az iszapból. A teljesen szétrozsdásodott, ám egyben maradt autók belsejében csontokat találtak; később a búvárok további csontokat és egy emberi koponyát hoztak fel a víz alól. 
Az idősebbik autó vélhetően megegyezik azzal a gépkocsival, amely 1969-ben tűnt el. Tulajdonosát, a 69 éves John Alva Portert egyszer csak hiába kereste családja. “A pénze ott volt a bankban, az otthona érintetlen volt. Egyszerűen eltűnt. Negyven éve keressük őt” – mondta el Debbie McManamman, az idős úr unokája. Vele egy időben két másik helybéli is eltűnt, vélhetően az ő maradványaikra is ráleltek az autóban. 
Hullákkal teli autóroncsokat találtak a tóban 3
A másik autó egy évvel később tűnt el. A Camaro egy tizenhat éves fiú, Jimmy Allen Williams (fent; nyitóképünkön balra) kocsija volt, aki két 18 éves társával, Thomas Riosszal és Leah Johnsonnal együtt focimeccsre indult a végzetes napon, ám soha nem tértek haza. Egy barátjuk szerint elképzelhető, hogy füllentettek, és valójában vadászni mentek. 
Akárhogy is, az érintettek családjai negyven év bizonytalanság és várakozás után végre megnyugvást lelhetnek, bár a maradványok azonosítása a szakértők szerint akár évekbe is telhet. A vízből kiemelt gépkocsikat a tó vizével megtöltött tartályokba helyezik, mert félő, hogy a levegőn villámgyorsan elporladnának.