Érett stratégiával tört célja felé az idei évadban Szabó Krisztián: az XLavina Pap Motorsport versenyzője 2013 minden versenyén arra törekedett, hogy az első négy között végezzen. Ez egyetlen kivétellel sikerült is neki, így végül a sok kicsi sokra ment, és már a bajnokság utolsó előtti futamán bebiztosította magának a bajnoki trófeát. 


Pedig ez a franciaországi Saint Igny de Vers-ben rendezett futam rosszul indult az ifjú versenyző számára. Szombaton a negyvennégy tagú mezőnyből a tizennyolcadik helyre kvalifikálta magát, amiből az első nap és az első előfutam végére a tizenkettedikre küzdötte fel magát. 
A 21 éves fiatalember, aki juniorként már volt Európa legjobbja, ennek ellenére szerencsésen kezdett; jó gumiválasztással szépen haladt előre a szakadó esőben, ám a harmadik körben elment a kormányrásegítés, ráadásul a volán csupa sár volt. Így is sikerült azonban tartani a negyedik helyet, ami összesítésben medált és kupát hozott Krisztiánnak. 
Hogy örömében ne legyen egyedül a Buggy 1600 újdonsült bajnoka, ugyanazon a napon a Touring Autocross géposztályban versenyző Kárai Tamás is bebiztosította Európa-bajnoki címét – pályafutása során immár másodszor.
Magyar bajnokok az Autocross EB-n! 3