Iskolába igyekvő gyerekeket gázoltak el 2 A negyven éves Francis Aung Lu reggel 7 óra 50 perckor érkezett meg az iskola közelébe, ahová lányát vitte. Le akart parkolni, ám tisztázatlan okokból összekeverte a pedálokat, és a fék helyett a gázra taposott. 

Autója, egy gallytörő ráccsal felszerelt Honda Pilot megugrott, és felhajtott a járdára, egyenesen bele az iskolába igyekvő gyermekek tömegébe, fűnyíróként kaszálva el a tizenéveseket. Hármat fellökött, kettőt viszont maga alá gyűrt. 
Marina Abadirt és Ashley Khant (mindketten tizennégy évesek) osztálytársaik és arra járó idegenek szabadították ki az autó alól: tíz felnőtt nekigyürkőzött, és leemelte róluk a kéttonnás terepjárót. 
Marina súlyos gerinc- és koponyasérüléseket szenvedett, könyöke eltört, egész testfelületét égések és zúzódások borítják, a baleset után légzési nehézségekről és fájdalmakról panaszkodott. Ashley az autó kereke alá szorult be, eltörte medencéjét és lábát, valamint megsérült combi verőere. Hozzájuk hasonlóan egy harmadik lány, a tizenhárom éves Angie Pena is kritikus állapotban van – ő látható azon a felvételen, amit az iskola közelében lévő büfé biztonsági kamerája rögzített. 
Sem az autót vezető, ázsiai származású férfi, sem hatéves lánya nem sérült meg a balesetben. A helyszíni alkoholteszt negatív eredményt hozott, a férfi a nyomozás lezárásáig nem nyilatkozik.