Kislánya hatodik születésnapján ítélték négy év letöltendő börtönbüntetésre azt a brit asszonyt, aki tudatmódosító szerek hatása alatt autóbalesetet szenvedett, és ezzel két férfi halálát okozta. 

A 27 éves Terri-Ann Harrington volt partnerével, a 26 éves Martin Wilsonnal és annak cimborájával a húszéves James Morgannel még tavaly novemberben indult kocsmakörútra, amelynek során saját bevallása szerint mindössze három korsó sört ivott. Ezt követően hajnalban autóba ültek, ám az asszony elveszítette uralmát járműve felett, amely berepült egy ház kertjébe, és felborult. 
A drogfüggő sofőr, két áldozata, és a baleset helyszíne.

A drogfüggő sofőr, két áldozata, és a baleset helyszíne.

A drogfüggő sofőr, két áldozata, és a baleset helyszíne.


A nő kimászott az összetört autóból, és gyalogosan elindult hazafelé, tudomást sem véve a két férfiről, akik a roncsban rekedve lelték halálukat. Később eszméletlenül találtak rá az asszonyra az út menti árokban. 
Közvetlenül a baleset után azt mondta, jégfoltra futott, azon csúszott meg járműve. A nyomozás később megállapította, hogy az út aznap teljesen száraz volt, autója pedig, egy öregecske Renault Clio, tökéletes műszaki állapotban volt, tehát emberi mulasztás okozta a balesetet. Később, a tárgyalás során már tagadta, hogy lennének emlékei a balesetről. 
Az orvosi vizsgálat szerint a nő véralkoholszintje kétszer magasabb volt a megengedettnél, ezen kívül a baleset előtt kokaint és ópiátokat is fogyasztott. 
Terri-Ann Harringtont már 2008-ban drogelvonóra ítélték (kislánya akkor volt egyéves), de a törvénnyel azóta sem sikerült megbékélnie: rendszeresen ítélték el betörésekért és lopásokért, orgazdaságért, marihuána birtoklásáért és garázdaságért. Halott barátainak temetése napján több környékbeli boltot is kifosztott. Ezekért idén januárban 15 hónap börtönre ítélték; mostani büntetését csak ennek letelte után kezdi meg.
Ha már tudatmódosításról van szó, kevés autó okoz erősebb függőséget, mint a Porsche 911. Az idén ötvenéves sportkocsi előtt multimédiás összeállítással tisztelgünk.
Szerző: