A mentőknek és a rendőrségnek is akadt dolga, amikor augusztus huszadikán egy menetrend szerinti buszhoz riasztották őket az angliai Nyugat-Yorkshire-ben. Egy ötéves kisfiú és egy nyolcéves kislány maradt felügyelet nélkül, miután szüleik egymás után szépen elájultak mellettük. 

Mint később kiderült, az apa éppen haverjaival sörözött, amikor felesége felhívta, hogy vigyázzon a gyermekekre. A férfi nyilvánvalóan nem volt erre alkalmas állapotban, de mint kiderült, a nő sem, aki ügyvédje szerint “rosszul érezte magát, ezért bevett két, nem azonosított tablettát.” 
Kompromisszumos megoldásként mindketten a gyerekekkel maradtak, de ennek nem sok értelme volt: először a nő dőlt ki, és aludt el az ablaknak dőlve, majd a férfinál húzták le a redőnyt. 
Miután a gyermekek sikertelenül próbálták felébreszteni szüleiket, a kisebbik úgy döntött, itt a nagy lehetőség: kikapta apja kezéből a bontott sörös dobozt, és meghúzta. 
A rendőrség letartóztatta a szülőket, a gyermekeket pedig átmenetileg állami felügyelet alá helyezte. Az apa szerint ilyen eset még soha nem fordult elő, és minél hamarabb szeretné újra együtt tudni a családot.
Vannak autók, amelyekért feltétlenül megéri józannak maradni. Egyikük pont idén ötven éves: a Porsche 911-ről multimédiás összeállítással emlékezünk meg.
Szerző: