A hírek szerint a két évvel ezelőtti Vision ConnectedDrive tanulmány stílusjegyeiből építkező formavilággal és a Toyota hibrid hajtásláncával lép színre a közeljövőben a BMW Z5-öt megelőző koncepcióautó. 

A fejlesztésről először az év elején hallhattunk, akkor még távlati, szellősen megfogalmazott célokkal. A jelek szerint mostanra konkrétabbá váltak az elképzelések. 
Ezek szerint hátsókerék-hajtású, nagyméretű roadsterrel lép színre a két márka: a Z5 a Toyota-platformot felhasználó, elsőkerekes Z1 és Z3 modellek előtt léphet színre, és idővel kupé is készülne belőle. Az autó, amely a 2011-es Vision ConnectedDrive (lent) tanulmánytól kölcsönözné számos formai elemét, szénszálas karosszériát kap. 
Ezt, valamint a belsőégésű motorokat a BMW szállítaná, a Toyota az opciós hibrid komponensért felel. Hogy ez a jelenleg használatos rendszerek valamelyike lesz-e, netalán a szeptemberben színre lépő Hybrid R kétmotoros, kondenzátoros koncepció tovább izmosított változata volna, egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy a modellt a maga részéről saját neve alatt,vagy Lexusként tervezi-e forgalmazni a Toyota.