A 37 éves Luis E. Torres aznap kora reggel óta folyamatosan ivott. Ez önmagában még nem feltétlenül elítélendő, hiszen családi pikniken vett részt egy festői tó partján, New Jersey államban. Az első hibát ott követte el, hogy amikor kezdett beesteledni, autóba pattant – a másodikat pedig ott, hogy felajánlotta a család több tagjának, hogy hazaviszi őket. 

Habár 2002-es gyártású Ford Explorer szabadidőjárműve ötszemélyes volt, összesen nyolcan ültek be mellé és mögé: öregek, gyerekek és az ötödik hónapban járó, várandós Julissa Colon is. Mind rokonok voltak.
Mivel nem ismerte az utat, a férfi a navigációs rendszer utasításait követve autózott, jelentősen túllépve a sebességhatárt. Majdnem nekiment egy másik autónak, amely hirtelen lelassított előtte, és mivel fékezni már nem tudott, félrerántotta a kormányt. 
Boldog családi piknik. A kép bal szélén, mintás ruhában a 11 éves unokahúg, Tevia Booth

Boldog családi piknik. A kép bal szélén, mintás ruhában a 11 éves unokahúg, Tevia Booth

A terepjáró felhajtott egy templom előtti dombra, felborult, és a bekötetlen utasok kirepültek az útról lesodródó járműből, ami centiméterekre állt meg egy út menti háztól. A kilenc emberből hatan közepes és súlyos sérüléseket szenvedtek. Ketten – a sofőr 62 éves anyósa és 11 éves nevelt lánya – a helyszínen elhunytak, a 36 éves Julissa pedig magzatával együtt a kórházban vesztette életét. 
Húga, Elizabeth Echevarria két autóval hátrébb utazott. Elmondása szerint a baleset olyan volt, mintha egy katasztrófafilmet látna. “Félreálltam, kipattantam az autóból, és csak rohantam, a nővérem nevét kiabálva.” 
Luis Torresnél egyébként marihuánát is találtak a rendőrök a baleset után, de saját elmondása szerint aznap nem, csak előző nap fogyasztott kábítószert. Azt elismerte, hogy ivott.
Torres őrizetben várja a tárgyalást, óvadékát 750 000 dollárban (173 millió forint) állapította meg a bíróság. A férfi a család teljes támogatását élvezi. “Akármi történt, baleset volt. Bármelyikünkkel megeshetett volna” – mondták.
Jelképes hátsó üléssorával a Porsche 911 akkor sem képes több utast szállítani a megengedettnél, ha nagyon akarjuk. De nem akarjuk. Az idén ötven éves, legendás sportkocsiról képes-hangos összeállításban emlékezünk meg.

Szerző: