Fotósból és újságíróból is több volt, mint érdeklődőből, örömlányok is csupán lézengtek: mindössze négyen ácsorogtak “munkakezdéskor”, azaz hétfő este hétkor. A zürichi hatóságok közölték, hogy maguk is mérsékelt érdeklődésre számítottak a svájci város első ilyen jellegű örömtanyáján, ahol a gyorséttermek drive-in jellegéhez hasonlóan fogadják a vendégeket.

Ennek megfelelően csak autósokat szolgál ki a létesítmény, amely összesen kilenc, garázsméretű faházacskából áll, valamint két kisebből, amelyeket a kocsit leparkolva, gyalogosan lehet igénybe venni. Amint azt annak idején megírtuk, a kis vigalmi negyedet Zürich egy volt ipartelepén építették – közpénzből. A városban, ahol 1942 óta legális a prostitúció, lakossági szavazás döntött tavaly a 2,4 millió svájci frankos (570 millió forintos) beruházás finanszírozásáról. A garázsokban van zuhanyfülke, kávézó asztalka és az örömlányok biztonságát szolgáló pánikgomb. A komplexumban szociális munkás is dolgozik, és növelik a környéken járőröző rendőrök számát is.

A szexgarázsok falain plakát buzdít a biztonságos szexre, az óvszerhasználatra. A létesítmény helyeslői szerint az örömtanya-komplexum nagy előnye, hogy biztonságban, jó munkakörülmények között dolgozhatnak benne a prostituáltak, nincsenek kiszolgáltatva futtatóknak, és hogy a prostitúció egy része a város központjából diszkrétebb helyre kerül, kevésbé zavarja a helyi lakosságot.

Az örömlányok adóznak, de csekély mértékben – munkanaponként 5 frankot -, a tanya üzemeltetésére Zürich 700 ezer frankot áldoz évente – már ha beválik a szolgáltatás. A garázstanya este hétkor nyit és hajnali ötkor zár. Egyszerre csak egy autó állhat be egy garázsba, az autóban csupán egy vendég ülhet és csakis 18 éven felüli.

(Forrás: MTI)