Ezt az autót – pontosabban egy, a hatvanas évek muscle car-jai előtt fejet hajtó tuning-pickupot – tíz éve már megépítette a Dodge. Most a kerek évforduló örömére ismét elkészítették a dongót, modern átiratban 
Mindenekelőtt egy kis névmagyarázat: az angol ‘rumble’ szó jelentése dübörgés, dörgés, de a szlengben verekedés, balhé értelemben is használják. Másfelől viszont rímel a ‘bumble’ szóra, ami önmagában botladozást, bénázást, ‘bumble bee’ szóösszetételben viszont dongót jelent. Hát így.
A Ram 1500 Rumble Bee tanulmány megjelenésében le sem tagadhatná pollengyűjtő eredetét, fekete csíkos sárga fényezését méh-matricák és méhsejt-mintázatú sávozások díszítik. A gyárilag 22 colos felniket kicsinek találták, és 24 colos darabokra cserélték, de hogy ne tűnjön égimeszelőnek az autó, öt centit ültettek futóművén.
Ez nem pusztán látványelem: a Rumble Bee a Chrysler csoport sikeres, 5,7 literes V8-as Hemi blokkját kapta meg, 395 lóerővel és 551 Nm nyomatékkal. A hatalmas szívómotor nyolcfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja meg a hátsó tengelyt: a Rumble Bee bizony csak kétkerék-hajtású. A végáttételt úgy választották meg, hogy a repülő rovarhoz méltó rajtot vehessünk az autóval.
Üvölt, zümmög, hörög a Dongó 3
Az egész autónak egyébként éppen a sebességváltó a legérdekesebb része, pontosabban annak a programválasztó gombja, amelyben egy borostyánba ágyazódott, igazi (mármint egykor élő) méhecskét helyeztek el. A váltótárcsa alatti gombpárral a kipufogóhang intenzitását lehet szabályozni: a motor szólhat hangosan, vagy nagyon hangosan.
Szerző: