Mérföldkőhöz érkezett az Audi TT, és ilyenkor illik ünnepelni. Ezt az Audi is tudja, ezért TTS Competition néven ötszáz darabra korlátozott szériát készít a közkedvelt sportkocsiból. 

A Competition modellek a TTS kivitelben szabványos, 272 lóerős motort kapják meg; a 2.0 TFSI blokkhoz hatfokozatú kézi vagy S-Tronic dupl a kuplungos sebességváltó csatlakozik. Utóbbival a kupé 5,3 a roadster 5,5 másodperc alatt gyorsul százra, kézi váltóval két tizeddel tovább tart a sprint. Ezek az adatok megegyeznek az eredeti TTS sarokszámaival. 
Az 1900 eurós (570 000 Ft) felárért nagyobb teljesítmény helyett exkluzív kivitelt kapunk. Az imolasárga vagy nimbusz-szürke fényezés mellett a Competition széria igazi ütőkártyája a rögzített hátsó szárny, amely matt alumínium távtartókon nyugszik. A roadster vászonteteje fekete vagy szürke színben választható, a 19 colos, ötköllős ‘Rotor’ keréktárcsák eleve 1250 euróba kerülnének a német piacon, ami még kedvezőbbé teszi a Competition kivitelek felárát. 
A beltér hangulatát sárga szegélyű, sárga cérnával varrott bőrkárpitozás teszi különlegessé, az alumínium ajtóbetéteken ‘1 of 500’ felirat emlékezteti a tulajdonost arra, hogy rajta kívül csupán 499 ember részesülhet az ünnepi TTS-ből
500-an kapnak a jubileumi Audiból 3
Szerző: