Mint emlékezetes, egy héttel ezelőtt egy részeg autós frontálisan ütközött egy 19 éves lánnyal az USA Missouri államában. A tűzoltóság hidraulikus vágói nem működtek, és 45 perc hiábavaló mentés után a súlyos fájdalmakkal küzdő lány arra kérte a körülötte állókat, imádkozzanak vele. 

Ekkor a semmiből feltűnt egy pap, aki felkente a lányt. Az egyházfi jelenléte határtalan nyugalommal töltötte el a mentőket, majd váratlanul megérkezett a segítség, és a lányt kiszabadították, majd kórházba szállították. 
Mivel a pap amilyen rejtélyes körülmények között tűnt fel, úgy is vált kámforrá, a közvélemény csodatevő szent, vagy egyenesen egy angyal beavatkozásáról kezdett pusmorogni. 
Most előállt egy Missouri állambeli pap, bizonyos Patrick Dowling atya (fent), aki azt állítja, ő járt a helyszínen 
Leleplezték az életmentő angyalt? 1
Leleplezték az életmentő angyalt? 2

Leleplezték az életmentő angyalt?

Leleplezték az életmentő angyalt?

Leleplezték az életmentő angyalt? 6
Leleplezték az életmentő angyalt? 7
Leleplezték az életmentő angyalt? 8
Fotó megosztása:
Leleplezték az életmentő angyalt? 9


Az ő története szerint épp egy beteg kollégáját ment helyettesíteni, amikor leállították a forgalmat. Mivel sejtette, hogy baj lehet, megpróbált közelebb jutni, és bár nem engedték be, később egy sherifftől mégis engedélyt kapott a helyszín megközelítésére. Innen ugyanaz a történet: imádkozott a lány lábának gyógyulásáért, majd félrehúzódott, és rózsafüzérét morzsolgatta. Később visszament autójához, és az útzár feloldásakor távozott. 
Azt mondja, egy jelenlévő kérdésére megadta nevét és egyházközségét, ám a szemtanú “alighanem megfeledkezett erről.” 
Anélkül, hogy elméleteket gyártanánk, a történet – stílusosan – több sebből vérzik. 
Ha a rendőrség lezár egy útszakaszt, akkor miért engednek oda mégis valakit? És aki odaengedte, vajon miért nem emlékszik a nyilvánvalóan szabálytalan kivételezésre? És vajon hogyan lehet, hogy a pap beszélt valakivel a helyszínen, aki annak ellenére is megfeledkezett erről, hogy napok óta ettől hangos a helyi és a nemzetközi sajtó? És vajon tényleg elképzelhető, hogy egy véres baleset helyszínén reverendában álldogáló papot egyetlen fotós sem talál elég érdekes témának ahhoz, hogy lefényképezze? 
A tűzoltóság egyik helyszínen dolgozó munkatársa a következőket mondta az ügyről: “Segélynyújtóként soha nem tudhatjuk, mivel találkozunk majd aznap. Rengeteg felszerelésünk van, és intenzív kiképzést kapunk, hogy ezeket professzionálisan tudjuk használni. Ezt a helyzetet nem tudom máshogy magyarázni, mint hogy csoda történt. A hit oldotta meg az esetet.” 
Akárhogy is, a balesetben vétlen lány, Katie Lentz minden bizonnyal a pap megjelenésének köszönheti életét: súlyos láb- és karsérülései miatt ugyanis könnyen kritikus állapotba zuhanhatott volna, barátai szerint azonban a pap jelenléte hatalmas lelki támaszt jelentett neki, és így átvészelte a sokkot.
Szerző: