Néhány hónappal ezelőtt az átlagember még azt sem tudta, mi fán terem a Nissan sportrészlege, a Nismo, most pedig világtörténelmet készül írni a japán márka: ha hihetünk a tűzhöz közel ülő forrásoktól kapott információknak, következő és egyben leginkább várt modelljük, a GT-R Nismo minden eddig ismert közúti autónál fürgébben gyorsul majd. 

Hogy a 2,0 másodperces idő mit jelent: az 1200 lóerős Veyron Super Sportnak 2,5 szekundum kell a százas tempó eléréséig, a habkönnyű Ariel Atom két Suzuki sportmotorkerékpár blokkjából összeeszkábált, V8-as motorral hajtott, teljességgel felfoghatatlan kivitele 2,3 másodperc alatt abszolválja a szabványos próbát. 
A GT-R Nismo bravúrját egyfelől az ikerturbós V6 töltőnyomásának fokozásával, másfelől a menetkész tömeg csökkentésével éri el a Nissan és a fejlesztésben közreműködő brit Williams Advanced Engineering. Utóbbi műhely egyik alkalmazottja szerint “meglepő, mennyi tartalékkal rendelkezik a GT-R. Azt gondolnánk, hogy csúcsra járatták, pedig viszonylag könnyű előcsiholni belőle a pluszteljesítményt.” 
Ez egyébként már csak azért is meglepő, mert a GT-R 3,8 literes motorja nem holmi tucatáru: mindössze négy ember van a világon, akit a Nissan méltónak talált arra, hogy kézzel összeszerelhesse a hathengeres blokkot:
A Nismo GT-R vélhetően ugyanazt az optikai és kiegészítő tuningot kapja meg, mint kisebb testvérei: kevésbé fojtott kipufogó, szénszálas karosszériaelemek garmadája, és bikavadító vörös betétek. 
Az árakról a novemberi Tokiói Autószalon előtt aligha beszél a Nissan, ám vélhetően jó harminc százalékkal drágább lesz, mint az alapkivitelű, 550 lóerős GT-R, amely hazánkban 30 800 000 forintnál kezdődik.
Kettő másodperc alatt százra?! 1
Kettő másodperc alatt százra?! 2

Kettő másodperc alatt százra?!

Kettő másodperc alatt százra?!

Kettő másodperc alatt százra?! 21
Kettő másodperc alatt százra?! 22
Kettő másodperc alatt százra?! 23
Kettő másodperc alatt százra?! 24
Kettő másodperc alatt százra?! 25
Kettő másodperc alatt százra?! 26
Kettő másodperc alatt százra?! 27
Kettő másodperc alatt százra?! 28
Kettő másodperc alatt százra?! 29
Kettő másodperc alatt százra?! 30
Kettő másodperc alatt százra?! 31
Kettő másodperc alatt százra?! 32
Kettő másodperc alatt százra?! 33
Kettő másodperc alatt százra?! 34
Kettő másodperc alatt százra?! 35
Kettő másodperc alatt százra?! 36
Kettő másodperc alatt százra?! 37
Kettő másodperc alatt százra?! 38
Fotó megosztása:
Kettő másodperc alatt százra?! 39
A GT-R Nismo királysága egyébként pünkösdinek bizonyulhat: korábbi hírek szerint idén novemberben lép színre a Bugatti Veyron 1600 lóerős kivitele, 1,8 másodperces megcélzott gyorsulással…
(Képeinken a Nissan GT-R alapkivitele látható)
Szerző: