Infiniti Q50 – Mint egy okos nő 1

Egy híd sziluettje inspirálta a tervezőt, de az áramvonalas külső nem csupán szépséget és eleganciát rejt, de egy mozgó közösségi portált is magában rejt. Az Infiniti megkezdte a Q50-es gyártását, az első modell nemrégiben gurult le a futószalagról Tochigiban. A prémiummárka méltán lehet büszke az új járművére, hiszen a Q50-et méltán lehetne egy okos nőhöz hasonlítani: kívül gyönyörű, belül okos, és még a dolgát is jól végzi. Lehetőségünk volt az autó tervezőjével, Gert van Avondttal beszélgetni, aki elmesélte, hogy az autó hogyan is jutott el a képzeletből az utakra.

“A Q50-et egy híd inspirálta. Az autó oldalán fellelhető áramvonal a híd maga, míg az alatta lévő kisebb ív pedig a híd tükörképe a vízen.” – fejtette ki a szakember.

A Q50 az új generációs Infiniti modellek első képviselője, és egyszerre kívánja kielégíteni az ember igényeit teljesítmény, kiterjesztett technológia, és érzelem motiválta külső kialakítás terén. Az új modell szeretné a márka elkötelezettségét kifejteni a részletekben rejlő precizitás, az új dizájn, és a továbbfejlesztett teljesítmény felé.

Infiniti Q50 – Mint egy okos nő 2

És természetesen a közösségi média felé megnőtt igényeket is igyekszik kielégíteni az Infiniti, hiszen a Q50-ben egy teljesen új, iOS alapú InTouch rendszert találunk, ami egy iPad Minit foglal magában, jól beépítve a műszerfalba. A készüléken a gyártó által készített program segít a gyors posztolásban Facebookra, Twiterre, híreket mutat, időjárást jósol. Természetesen a biztonságra is figyeltek a japánok, hiszen a rendszer hanggal is irányítható, így csak annyit kell mondanunk, hogy “Olvasd fel az emailjeim!” – és máris halljuk az üzeneteinket, anélkül, hogy elvennénk a kezünket a kormányról.

Gert van Avondt szerint az új autó nem csak okos, de nagyon biztonságos is, segít a kapcsolattartásban, de mégsem vonja el a vezető figyelmét.Ráadásul az applikáció egy teljesen személyre szabott autó lehetőségét is kínálja az intelligens kulcsokkal, amik felismerik az autóban ülő személyt, az ő igényei szerint automatikusan beállítják a tükröket, ülést, kormányt, rádióadót, és sok egyéb mást is. A Q50 várhatóan novembertől lesz kapható, alapára 27 950 font (9,6 millió forint) ami tartalmazza a beépített programok egy évi használatát is.