Lehet kereslet egy autóra, ami kétszer annyiba kerül, mint a Veyron legdrágább változata? A Lamborghini is kíváncsi rá. A Cars Uk beszámolója szerint számos brit ügyféllel beszéltek, akiket a Lamborghini helyi importőre megkeresett, hogy érdekelné-e őket egy Veneno Roadster.


A Venenót tavasszal a Genfi Autószalonon leplezte le a Lamborghini. A modell az Aventador alapjaira épül, de annál sokkal vadabb karosszériát és erősebb motort kapott. A 6,5 literes, V12-es motor 750 LE teljesítménye 2,8 másodperc alatt lövi 100-ig, és 355 km/órás végsebességre is képes. Összesen négy darab készült, egy a gyár tulajdonában marad, a másik három – az olasz trikolor színeiben pompázva – került ügyfelekhez. Adók nélkül 900 millió forintba kerül.

Nem lehet nagy kihívás a Veneno Roadster megépítése, az új karosszériaelemek vélhetően ugyanúgy passzolnak az Aventador roadsterre, ahogy a zárt változatra is, illetve a hajtásláncon sem kell változtatni. Ugyanakkor még nagyobb hasznot hajthat a gyárnak, tíz százalékkal bizonyosan többet kérnek majd érte, azaz az ára elérheti az 1 milliárd forintot.

Ráadásul az említett ügyfelek beszámolója szerint a kupénál is több készülhet belőle, a Lamborghini kilenc roadsterről beszélt nekik.