Képzeljen el egy olyan világot, ahol az autótulajdonosok a legnagyobb környezetvédők, akik ténylegesen tesznek a fenntartható fejlődésért! Nos, néha az álmok hamarabb valóra válnak, mint gondolnánk! Az új Nissan LEAF most már Magyarországon is elérhető azoknak, akik szeretnék átérezni, milyen élmény lehet a jövőt vezetni - már ma.

Ugye Ön is remek ötletnek tartaná, ha egyszerre lehetne csökkenteni a környezetszennyezést és az üzemeltetési költségeket is? A Nissan LEAF a világ első 100%-ig elektromos meghajtással működő, tömeggyártásban készülő autója, melyet kifejezetten a mindennapi használatra fejlesztettek ki. A Nissan bebizonyította, hogy a zéró károsanyag-kibocsátás az autóiparban sem álom, hanem igenis valóság, így akár el is felejthetjük a kipufogócsövek látványát. A motorháztető alatt benzin- vagy dízelmotor helyett egy rendkívül dinamikus, elektromos motort találunk, amely 254 Nm azonnali nyomatékot biztosít az utakon való suhanáshoz. Amely a LEAF esetében teljesen hangtalan is! Mivel a gyalogosok már megszokták az autók motorhangját, ezért az ő védelmük érdekében egy ki- és bekapcsolható menethangot is beépítettünk.

Az elektromos meghajtás további nagy előnye, hogy akár 80%-kal is csökkenteni lehet a napi üzemeltetési költséget. A Nissan LEAF-fel 100 km megtétele mindössze 550Ft költséget igényel*. Képzelje el, amint az emelkedő üzemanyagárakra fittyet hányva, egy jóleső mosollyal halad el a benzinkutak mellett!

Ön azt mondaná, a jövő itt van ? mi azt mondjuk, ez még csak a kezdet…
A 2011-es Év Autója, a Nissan LEAF, számos innovatív megoldással van felvértezve. Néhány ezek közül, mint például a fékenergia-visszanyerő rendszer, az ECO vezetési mód vagy az áramvonalas karosszéria a hatékonyság, a praktikum és a vezetési élmény növelését szolgálják. Egy sor további fejlesztésnek köszönhetően pedig az autó egy feltöltéssel akár 199 km** távolságot is képes megtenni, amely kiemelkedőnek számít kategóriájában ? különösen annak fényében, hogy az autósok 80%-a nem vezet többet napi 100 km-nél.   

És mennyi ideig kell tölteni, ha épp rohanásban vagyok?

A legújabb CHAdeMO szabványú gyorstöltő használatával kevesebb, mint 30 perc is elég az akkumulátorok feltöltéséhez 0-ról 80%-ra. Egy speciális töltődoboz segítségével pedig az új LEAF akár otthon is teljesen feltölthető mindössze 4 óra alatt.

Magyarországon jelenleg 25 db nyilvános 220 voltos, normál-, valamint 3 db gyorstöltőállomás áll rendelkezésre, és számuk napról napra rohamosan nő! Európában pedig  már több, mint  20 000 db normál- és több mint 800 db gyorstöltő várja a LEAF-tulajdonosokat.

Ódákat zenghetnénk a LEAF eleganciájáról, csendességéről és teljesítményéről. De megtapasztalni a magával ragadó élményt egy tesztvezetésen lehet csak igazán!

* A UN/ECE 101. rendeletnek megfelelően számított fogyasztás alapján kalkulált érték (45 Ft/kWh áramdíjjal számolva). ** A UN/ECE 101. rendeletnek megfelelően kalkulált érték Normál használatnál a tényleges tartomány számos tényező függvényében változhat, mint pl a vezetési és töltési szokások, hőmérséklet, terepviszonyok, akkumulátor élettartam, guminyomás, karbantartás, össztömeg, stb.
 
További információk