Szeptemberben a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a megújult Opel Insignia és az Insignia Country Tourer, ezekben debütál egy új átdolgozott vezetőhely és új infotainment (szórakoztató-tájékoztató) berendezés.

Szemre és tapintásra is teljesen más lett a középkonzol, illetve radikálisan leegyszerűsödött a kezelőfelület: az infotainment-rendszer és a klímaberendezés is gyorsan, ösztönösen irányítható.

Az új infotainment-nemzedék az IntelliLink-család része, amely az év elején az Opel ADAM-mal mutatkozott be. Az Insignia négyféle kezelési lehetőség között kínál választást. Az új Navi 900 Europa Touch teljesen a nyolccolos, színes érintőképernyőről vezérelhető, de az induló menüből a kormánykerék gombjaival, hangvezérléssel és érintőpaddal is el lehet érni az alapfunkciókat és almenüket, mint a rádióadók, a zenegyűjtemény, az okostelefon-kapcsolat vagy a 3D-navigáció.


Az érintőpad nyomásra, érintésre érzékeny felülete felismeri a kézírást és reagál az ujjmozdulatokra, rövid vibrálással észrevehető visszajelzést ad, anélkül használható, hogy figyelmünket elvonná a forgalomtól. Be lehet írni kézírásos nagybetűket, például ha egy zeneszámot keresünk a tárolóban vagy egy helyet a navigátorban. Már egy betű elegendő, hogy lehívjuk a navigátorból a korábban tárolt címeket.

Ugyanilyen problémamentes a rendszer szinkronizálása az okostelefonnal: csak összekötjük a kettőt, és már látszik is a középkonzoli színes kijelzőn a telefon sokféle tartalma. Nemcsak a telefonkönyv és zenealbum jelenhet meg, hanem például meg lehet nézni a telefonon tárolt filmeket is – persze csak amikor nem megy az autó.

Nemcsak a középkonzolra, de a vezető elé is új képernyő került. Amellett, hogy mutatja a sebességet, a fordulatszámot, vagy a tankban levő üzemanyag-mennyiséget, a közvetlen látótérben tünteti fel a navigáció, a telefon és a rádió kiválasztott adatait.