A történetben nincs semmi újdonság: az anyuka attól fél, hogy könyvmoly kisfia szűzen megy ősszel egyetemre, ahol ez beilleszkedési problémákat és további frusztrációt, bezárkózást és örök életre szóló cölibátust eredményez majd… 

Kivéve, hogy anyuka felad egy apróhirdetést: olyan helybéli, 19 évesnél nem idősebb, helyes lányt keres, aki egy véletlen (értsd: részletekbe menően kidolgozott) találkozón “beleszeret”, majd elcsábítja az “egyébként jóképű és izmos fiút”. Ezt követően egész nyáron át szórakoztatja, megtanítja a szerelem művészetére, végül az egyetem kezdetekor elegánsan útjára bocsátja, hogy immár tapasztalt, magabiztos fiatalemberként hódíthasson Harvardon. 


Mindezért cserébe “soha nem lesznek anyagi gondjai” a hölgynek, ráadásul egy “tetszőleges, általa választott autó tulajdonosa is lehet”. 
Így leírva egy közepesen gáz romantikus vígjáték hevenyészett forgatókönyve lehetne a történet, de állítólag igaz. A hirdetést kedden tették fel a Craigslist nevű apróhirdető oldalra, ám azóta sajnos eltűnt: a felhasználók bejelentései miatt az oldal szerkesztői eltávolították azt az aktív hirdetések közül. 
Végül is akár kitalált, akár valódi a történet, csupán egy dolgot szeretnénk tudni: vajon milyen autóra gondolhatott az anyuka, ami méltó kompenzáció volna fia megrontásáért? Listából választhattak volna a lányok, vagy tényleg rábökhettek volna bármire a világon? 
Illetve talán még egy kérdés volna: lányos apáknak miért nem támadnak soha ilyen kreatív ötletei?
Furcsa egy állatfaj az ember…