A Hyundai Motorsport a tavalyi év elején kezdte meg a semmiből felépíteni motorsport-tevékenységét, hogy a 2014-től induljon a rali-világbajnokságon. A csapat már élesben teszteli új versenyautóját, az i20 WRC-t, miközben kiépült a németországi Alzenauban a főhadiszállás, és folyamatosan bővítik a csapatot is.  

A minap a Hyundai Motorsport bejelentette, hogy 2013-ban Juho Hänninen a csapat egyik tesztpilótája. A finn 2010-ben megnyerte az Interkontinentális Ralibajnokságot (IRC), majd 2011-ben a FIA Super2000 rali-világbajnoki, 2012-ben pedig a FIA rali Európa-bajnoki címek következtek.


2014 januárjára, a Monte-Carlo Ralira tervezett bemutatkozása előtt hat hónappal a Hyundai Motorsport gőzerővel folytatja intenzív tesztprogramját, amelynek során a legkülönfélébb úttípusokon és körülmények között elemzi és fejleszti az i20 WRC versenyautót.

“Fantasztikus lehetőség, hogy ilyen szorosan együttműködhetek a gyártóval, és magam is hozzájárulhatok ennek a nagyszerű projektnek a sikeréhez. Első találkozásom az i20 WRC-vel kifejezetten pozitív volt; lenyűgöző, milyen kiváló munkát végzett a csapat ilyen rövid idő alatt. Jó kapcsolatot alakítottam ki mindenkivel, és alig várom, hogy együtt dolgozhassunk a következő hat hónap során” – hangsúlyozta Hänninen.

Nemcsak Hänninen tudására épít a Hyundai, a 2013-as tesztprogram hátralévő részében más is teszteli majd az i20 WRC-t. A 2014-es évad pilótáinak nevét az év vége felé hozza nyilvánosságra a csapat.