Bármilyen hihetetlen, 1893-ban nyitotta meg kapuit Moszkva egyik jelképe, a Vörös térre néző, hatalmas GUM áruház. 

Bár a szovjet érában leginkább a hatalmas sorok és az állandó áruhiány miatt vált ismertté, mostanra sokat változott a világ, hiszen lám, Porschét is árulnak már – igaz, nem pont bent az üzletben, de annak a nevével fémjelezve. 
A GUM 120. évfordulóját a Porsche 911 fél évszázados jubileumával összekötve az orosz importőr korlátozott példányszámú kiadást bocsát forgalomba, 911 “GUM Krasznaja Plosagy” (GUM Vörös tér) néven. 
Az autó a Carrera 4S modellre épül. Műszakilag nem változott, azaz marad a 400 lóerő, az összkerékhajtás, a sebességváltótól függően 4,3-4,5 másodperces gyorsulás, illetve 297-299 km/óra végsebesség. 
A GUM-kiadás kényelmi szolgáltatásaiban, illetve megjelenésében nyújt többet: mindenekelőtt az áruház hivatalos színével azonos pasa-vörös fényezése tűnik fel, amihez bézs beltér és mahagóni dekorelemek társulnak, igazi cári környezetet eredményezve. 
A további részletek között ott az elmaradhatatlan rozsdamentes acél küszöbpanel megvilágított logóval, a karosszéria színére festett indítókulcs, a 20 colos Carrera Classic keréktárcsák, a Sport Chrono csomag és a sportkipufogó. 
A GUM modell bármely hivatalos oroszországi Porsche márkakereskedőnél megrendelhető, sőt, az évfordulós szinergiákat sutba dobva a Panamerából is készít hasonló kivitelt az importőr. 
A Porsche első márkakereskedése 2001-ben nyílt Moszkvában, a márkának vezérképviselete 2003 óta van az orosz piacon. Az első évben 281, tavaly 3613 autót adtak el, márkakereskedéseinek száma a kezdeti kettőről huszonegyre nőtt, idén további kettőt nyitnak meg.