A Manchesterben élő, kínai származású Wei Liu és barátja, Geng Yu éppen hazafelé tartottak, amikor taxijukba belerohant egy VW Golf. 

A harmincéves asszony, aki nyolcadik hónapos terhes volt, súlyos sérüléseket szenvedett: a szíve fölött megsérült az artériája, törött bordái átszúrták a máját, és medencéje is összetört. 
Eltört az arccsontja, a lábfeje, arcát pedig később 48 öltéssel varrták össze. 
Az orvosok eredetileg arra figyelmeztették az ütközést kisebb sérülésekkel megúszó barátját, hogy elképzelhető, döntenie kell a gyermek és barátnője élete között. 
Végül császárműtéttel sikeresen világra segítették az egy hónapos koraszülött kicsit, miközben az asszonyt mesterséges kómában tartották, hogy a szülést követően felkészíthessék az életmentő műtétekre. 
Bár nem sok esélyt adtak az asszonynak, Wei három nappal később felébredt, és először láthatta gyermekét. 
“Az utolsó, amire emlékeztem, az volt, hogy befordultunk a sarkon. Éppen telefonáltam. Aztán a következő pillanatban nem tudtam beszélni, volt valami a számban. Lenyúltam, hogy megtapogassam a hasam, és éreztem, hogy kisebb. Ekkor szóltak az orvosok, hogy minden rendben, megszületett a kicsi.”
További negyven nap kórházi kezelés után anyát és gyermekét hazaengedték, most otthon lábadoznak. 
A Golf vezetőjét, egy 19 éves férfit a rendőrség veszélyeztetés és egyéb kihágások vádjával letartóztatta, jelenleg is őrizetben van. 
Forrás: Manchester Evening News