Megszokhattuk, hogy az erős bajnokságok focistái jól keresnek és ennek nyomán luxuscikkeket birtokolnak, immár egyre több magyar játékos is. Szalai Ádám a Sport&Style magazinnak árulta el, hogy a garázsában egy Wiesmann GT MF5 is parkol.


A Schalke 04 magyar focistája még a Mainz csatáraként vásárolta meg kocsit, amelyből viszonylag keveset gyártanak évente. “Egy ismerősömnél találkoztam vele, mondhatni, szerelem volt első látásra. Ahhoz, hogy egyike legyek a nyolcvannak (ennyi készül évente – a szerk.), nyilván kellett, hogy futballista legyek, Bundesliga-játékos, ez vitathatatlan előnye a labdarúgólétnek.”

A nagyrészt kézzel épített modell Németországban készül, BMW hajtáslánccal és klasszikus autókat idéző karosszériával. A GT MF5 minden idők legerősebb Wiesmannja, a BMW M5 motorja kerül bele. 2008-as bemutatásakor a V10-es 507 lóerős motor került bele, majd az új M5 bemutatását követően 2010-től már a 4,4 literes V8-as duplaturbós.

555 lóerős teljesítményével igazi vadállat. Az 1400 kilós kocsi képes 3,9 másodperc alatt elérni a 100 km/órás sebességet, de akár 311 km/órával is hasíthat. Rendelhető kupé és roadster kivitelben is, alapára 190 000 euró, azaz nagyjából 56 millió forint. Talán nem véletlen, hogy a focista is csak “ragyogó időben, mondhatni ünnepnapokon használja”.

Egyébként egy Mercedes-Benz CLS 63 AMG-t hajt, amely szintén nem egy szomorú darab, hiszen 5,4 literes motorja 525-557 lóerős, így lazán szalad 250 km/óráig.

Szalai azonban azt mondja, hogy nem a pénzért megvehető dolgok motiválják: “Gyerekkoromban és még most sem az motivál, hogy minél jobban tele legyen a zsebem. Meg hogy jó ház, jó kocsi, jó nő jusson. Az elvárások számottevőek egy Bundesliga-játékossal szemben, és ha előbbre jutsz, egyre csak nőnek. Mindezek ellenértékeként viszont ott a pénz, ami többek közt ezért is jóval több az átlagosnál. Az pedig aligha meglepő, ha az ember igyekszik kihasználni a gazdagság nyújtotta előnyöket” – tette hozzá az állítólag évente 2,2 millió eurót (646 millió Ft-ot) kereső magyar válogatott labdarúgó.