Sajtófotó az ötajtósról

Sajtófotó az ötajtósról


Nem titok, hogy ferdehátú mellett szedán kivitelt is tervez az új Hármasból a Mazda. Állítólag az interneten megjelent – kiszivárgott – fotó már ezt a modellt ábrázolja. Lehet, hogy csak profi Photoshop-munka, hiszen a háttér megegyezik a ferdehátúról közölt képek egyikén látottal, de akár valódinak is hihetjük.

Ha így van, és hihetünk a szemünknek, akkor a Mazda továbbra is négyajtósként készíti el a kocsit, azaz bár látszólag ötajtósnak hat (szépen ívelt tetővel), a hátsó üveg nem nyílik fel a fém csomagtérfedéllel, mint például a Škoda Rapid esetében. Sajnálatos, mert azzal jelentősen nőne a csomagtartó kihasználhatósága.

A motorkínálatban nem lesz különbség az ötajtóshoz képest, azaz 1,5-ös (100 LE) és 2,0 literes (120 és 165 LE) benzinmotorokkal és 2,2-es (150 LE) dízelmotorral kerül piacra Európában. Az elsőkerék-hajtású kocsiba hatfokozatú kézi, illetve automata sebességváltó választható.

Tekintve, hogy még az ötajtós Mazda3 európai bemutatkozása sem történt meg, a szedánra valószínűleg a jövő év elejéig várni kell.