Itt egy újabb jelentkező a 400-asok klubjába, azaz az autók közé, amelyek értelmetlen, de a milliárdosok pénztárcáját megnyitó tempót ígérnek. Az eddig ismeretlen belga Minerva egy brit hercegről, J.M. Brabazonról nevezte el kocsiját.

A most közölt első információk biztatóak, a középmotoros fenevad szénszálas központi cellára épül, amely köré karbon-kevlár karosszéria készül. A vélhetően igen könnyű kétülésest elől 19, hátul 20 colos kerekek, LED-es fényszórók és méretes diffúzor díszítik.  A forma az Audi R8, az Artega GT és a Porsche 918 jegyeit vegyíti.

Motorból van benne mindjárt öt: az erő jegyében egy benzinpusztító, duplaturbós V12-es benzines középen, illetve a zöldülés jegyében egy-egy villanymotor minden keréknél. A pontos adatok nem ismertek, de abból, hogy a Minerva 400 km/óra feletti végsebességről beszél, biztosak lehetünk, hogy 1000 lóerő feletti teljesítményről lehet szó.

Az autó műszaki kialakítását szekvenciális sebességváltó, önzáró differenciálmű, regeneratív fékrendszer és intelligens vezérlés teszi teljessé. Utóbbi lehetőséget biztosít a vezetőnek többféle mód kiválasztására, amelyek között nemcsak a sport, illetve verseny beállítás szerepel, de a takarékos is.

Azt, hogy a Minerva túl tud-e lépni az elméleti síkon, vélhetően a képek és adatok alapján kedvet kapu milliárdosok száma dönti el, de még a tőke birtokában sem lesz könnyű dolguk, hiszen a Bugatti is csak hosszú évek alatt tudta a Veyront használható autóvá tenni.