Másfél tucat nézőt, köztük két gyereket sodort el az a versenyautó, amely a háromnapos lengyelországi túraverseny rajtja után néhány száz méterrel, nyílegyenes úton lesodródott az aszfaltról, és beleszántott a járdán álló tömegbe. 

Az előzetes jelentések szerint a norvég nemzetiségű pilóta nem fogyasztott alkoholt, ám elég az alábbi videót megnézni, és egyértelmű, hogy a férfi mégsem volt vezetésre alkalmas állapotban – legalábbis nem ennek az autónak a vezetésére alkalmas állapotban. 
Azt követően, hogy sétatempóban sem volt képes megakadályozni autója megpördülését, a sofőr kövér gázzal indult neki a túraversenynek, amelyen mintegy 150, a Koenigsegg CCR-hez hasonlóan méregdrága luxussportkocsi vett részt. 
A nyílegyenes aszfalton sem volt képes azonban irányban tartani a járművet, amely megcsúszott, felugratott a padkára, majd szó szerint elkaszálta az út szélén álló nézőket. 
Arról nincs hírünk, hogy a balesetet követően folytatódott-e a verseny. 

Koenigsegg CCR


A svéd márka tízéves modelljének ikerkompresszoros, nyolchengeres motorja 806 lóerőt és 920 Nm forgatónyomatékot ad le. A mindössze 14 példányban gyártott autó 3,7 mp alatt gyorsul százra, álló helyzetből 9,7 másodperc alatt futja a negyed mérföldet. A kupé mért végsebessége 387,87 km/óra, amivel 2005-ben kiérdemelte a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója címet – amíg a Bugatti Veyron el nem hódította azt tőle.

 
Magyarországon is:

Szintén most vasárnap Nagykállóban is történt egy hasonló baleset: az MTI jelentése szerint kilenc ember sérült meg súlyosan, amikor a nézők közé csapódott egy autó a Nagykálló és Újfehértó között zajló I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr autóversenyen vasárnap délután.


Három, nyílt töréseket szenvedett sérültet vasárnap este megoperáltak, hármat várhatóan hétfőn fognak megműteni. Az egyik sérült a nyíregyházi kórházban meghalt, egy másikat életveszélyes sérülésekkel Debrecenben ápolnak.

Koponyaalapi törés mellett hasüregi sérülésekkel kezelték, a debreceni Kenézy kórház szóvivője szerint különösen sok munkát adtak az orvosoknak a férfi lábai. A legutóbbi hírek szerint a férfi állapota a körülményekhez képest stabil, ám még mindig életveszélyes.