Brit biztosítótársaságok becslése szerint évente 450 ezer autóbaleset történik vezetés közbeni sminkelés miatt Nagy-Britanniában. A nők 43 százaléka bevallottan kozmetikázza arcát autóvezetéskor. Csupán 14 százalékuk véli úgy, hogy arcának kozmetikázása kihat autóvezetésére – adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

Egy brit szépségklinika ezer nőre kiterjedt felmérése szerint leggyakrabban piros lámpa vagy torlódás miatti várakozás közben szépítik arcukat a brit nők, a balesetek vélhetően persze nem ekkor történnek.

Ön sminkelt már autóban?

  • Nem88%
  • Igen, de csak ha állt az autó6%
  • Igen, menet közben is6%

Ön sminkelt már autóban?


A kocsiban történő szépítkezés fő motiválója az időhiány, mindazonáltal nem kevés percet töltenek otthonukban a tükör előtt reggelente. A brit nőknek 21 százaléka öt percet áldoz reggelente arca szépítésére, 42 százalék 10 percet, 22 százalék 20 percet, 10 százalék fél órát, 5 százalék pedig semennyit, mert nem él szépítőszerekkel. Ők a legbiztonságosabban vezetők – legalábbis ebből a szempontból.

Nemrég a MINI is kampányt indított Mexikóban az autóban történő sminkelés problémái miatt. Arrafelé naponta közel négy ütközést okoz a menet közben végzett sminkelés. A kampány elismeri, hogy a smink fontos, de arra szeretne rávilágítani, hogy a két tevékenység összeférhetetlen egymással: vagy vezetsz, vagy sminkelsz, mindnek megvan a maga ideje.

Elrettentő videó:

Egy másik kutatás szerint nem a sminkelés a legveszélyesebb tevékenység az autóban, sokkal inkább a tárgyak keresgélése, a mobiltelefonálás, illetve az evés, ivás.

Forrás: MTI