“Azzal a céllal érkeztem, hogy nyerjek, mivel két futammal ezelőtt győztem utoljára, és újra át akarom élni” – nyilatkozta a mindössze kétnapos Szardínia-rali féltávjánál Sebastien Ogier. A Volkswagen versenyzőjének van esélye az ünneplésre, hiszen pénteket követően nagy fölénnyel vezet a rali-világbajnokság hetedik futamán.  

A francia pilóta a napsütésben zajló futam reggeli, első “körén”, három szakaszából kettőt megnyerve 20,5 másodperces előnyre tett szert, majd a délutáni körben megduplázta különbséget, sőt az esti két szakaszon is tovább növelte. Végül a murvás versenyen 46,6 másodperccel előzi meg az őt követő Mikko Hirvonent. A finn elégedett volt autójával, de nem értette, hogy az első kerekei miért kopnak annyira, akármit is csinál.

“Nagyon jó nap volt, de még csak a verseny felénél járunk, holnap folytatnunk kell a munkát” – tette hozzá Ogier.


Ogier uralja a Szardínia-ralit 2 Hirvonen mögött Thiery Neuville áll a harmadik helyen, két szakaszgyőzelmével jelezte, hogy a legjobbak között a helye a raliban. A fiatal belga az M-Sport utolsó reménye a dobogós eredményért, miután Jevgyenyij Novikov és Mads Ostberg is összetörte autóját és kiesett a versenyből. Az orosz már a másodikon, a norvég a pénteki utolsó, nyolcadik szakaszon búcsúzott.

“Jó nap volt ez számomra” – mondta Neuville. “Az autó elképesztő, remélem tudjuk ugyanígy folytatni. Már van három harmadik helyem, egy második hely szép lenne.” Hirvonen fogható három másodperc választja el őket.

Dani Sordo nem villantott, de folyamatosan jó tempót ment, ami a negyedik helyre elég, megelőzve az ötödik helyezett Jari-Matti Latvalát. A finn viszont egy szakasz  kivételével szárnyalt (3-szor legjobb volt), ám, hogy ennek ellenére csak az ötödik, az első szakaszon begyűjtött defektjének volt köszönhető. A 12. helyről küzdötte fel magát. A negyedik hely simán meglehet neki, a dobogóért viszont meg kell küzdenie.
Ogier uralja a Szardínia-ralit 3 A top tíz második felében Andreas Mikkelsen, Martin Prokop, Michal Kosciuszko és a WRC debütáns Elfyn Evans sorakoznak. A sort Robert Kubica teszi teljessé. A volt Forma-1 pilóta ott folytatta, ahol a Görög-ralin abbahagyta, sőt ha lehet, most még nagyobb a fölénye. Már két perc is volt az előnye, a második Abdulaziz Al-Kuwari előtt, de az esti gyorsaságin, a porban sok időt veszített, ám így is nyugodtan mehetett aludni.

A Szardínia-rali szombaton újabb nyolc szakasszal zárul.

Az 1-2. szakasz összefoglalója:

A 3-6. szakasz összefoglalója:

A Szardínia-rali állása pénteket követően (8/16 szakasz):

1. Sebastien Ogier     Volkswagen Polo R WRC  1ó 40p 47.3mp
2. Mikko Hirvonen      Citroën DS3 WRC            +46.6mp
3. Thierry Neuville       Ford Fiesta RS WRC       +49.7mp
4. Dani Sordo             Citroën DS3 WRC          +1p 19.4mp
5. Jari-Matti Latvala    Volkswagen Polo R WRC  +1p 44.0mp
6. Andreas Mikkelsen    Volkswagen Polo R WRC +1p 55.4mp
7. Martin Prokop          Ford Fiesta RS WRC      +4p 50.4mp
8. Michal Kosciuszko     Ford Fiesta RS WRC      +6p 25.6mp
9. Elfyn Evans             Ford Fiesta RS WRC      +6p 34.5mp
10. Robert Kubica        Citroën DS3 RRC           +8p 35.3mp