Van, akinek semmi se drága, Bostonban egy nő 560 ezer dollárt (122 millió forintot) fizetett ki az otthonához közeli két utcai parkolóhelyért. Ne gondoljunk semmi extrára, ahogy  a kép is mutatja két fehér csík között egy-egy autónyi hely.

Lisa Blumenthal helyszíni aukción nyert a város Black Bay negyedében, amelynek révén az övé lett a két beálló. A parkolóhelyeket csütörtökön az adóhatóság bocsátotta árverésre, korábbi tulajdonosuknak ugyanis adótartozása van.

Blumenthal sokmillió dollárt érő lakása a parkolóhelyek szomszédságában helyezkedik el. A nő a The Boston Globe lapnak elárulta: nem gondolta volna, hogy ilyen magasságba szökik a licit, a parkolóhelyeknek azonban örül, mert jó lesz a vendégeinek és a nála dolgozóknak.

Nem a nő fizette azonban a legtöbbet egy parkolóhelyért Massachusetts állam fővárosában, az egyetlen parkolóhelyért valaha kifizetett legmagasabb összeg eddig 300 ezer dollár (65 millió forint). Az államban egy közepes árfekvésű családi otthon 313 ezer dollárba (68 millió forint) kerül.

Nehogy azt higgyük, hogy Boston a legdrágább parkolók tekintetében. Hong Kongban 140 millió forintnyi összeget kínáltak egy beállóért, a tulajdonos nem adta el, 84 millióért viszont van eladó.

Forrás: MTI