Szerda éjjel egy döntött salakpályás Sprint Car futamon a falnak ütközött, majd többször megpördült a levegőben a 37 éves Jason Leffler autója. A versenyzőt ki kellett vágni a roncsból, és bár mentőhelikopterrel kórházba elszállították, életét nem lehetett megmenteni; helyi idő szerint este kilenc óra után halottnak nyilvánították. 

Leffler soha nem kötelezte el magát egyetlen géposztály mellett, mindenbe beült, aminek motorja és kormánya volt. A NASCAR három fő szériájában is versenyzett, összesen 423 futamon indult, 2009-ben elsőként vitt győzelemre importmárkát (Toyota Camry). Részt vett az Indianapolis 500 és a Brickyard 400 mérföldes futamokon, két bajnoki címet tudhatott magának. Utolsó NASCAR-évadját hatodikként zárta. 
Az egy kilométeres, döntött körpályán zajló Sprint Car szériában 2008-ban debütált. Az idei évadban a tegnapi volt a második versenye. 
A Sprint Car szériában kisméretű, de nagy teljesítményű (akár 900 LE) autókkal állnak rajthoz a versenyzők. A rövid tengelytáv, a szűk, salakos pálya és a nagy sebesség (akár 230 km/óra) kifejezetten látványossá és mint veszélyessé teszi a műfajt.