Saját állítása szerint folyóba ejtett egy 90 ezer euróval (26,7 millió Ft) teli pénzeszsákot egy osztrák banktisztviselő.


Az obertauerni (Salzburg tartomány) banki alkalmazott azt állítja, hogy a bevételt a központi bankfiókba szállította autóján, amikor defektet kapott a Taurach patak partján. A kerékcseréhez ki kellett vennie a csomagtartóból a zsákot, amelyet az út szélére helyezett, az pedig onnét véletlenül a mélybe esett a meredek patakpartról.

Nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóság, a rendőrség és a hegyimentő-szolgálat, amelyek együttes erővel meg is találtak a parton 3000 eurót, a többi pénznek azonban nyoma veszett.

A bank feljelentést tett a pénz eltűnése és a pénzszállítási előírások megsértése miatt, elbocsátotta az alkalmazottat, a rendőrség pedig nyomoz, de egyelőre nem talált bűncselekményre utaló nyomot.

A bankfiók csak a síszezonban tart nyitva, s a bevételt az utolsó munkanapon “nyelte el a patak”.

Csak hetek múltán hozták nyilvánosságra az esetet hatóságok, nehogy életveszélyes “aranyláz” törjön ki a veszedelmekkel teli, örvényekben és vízesésekben bővelkedő, éppen megáradt hegyi patak mentén. Ha a pénz valóban a vízbe esett, az időközben már rég a bővizű Enns folyóba került – hangsúlyozták.