Az Egyesült Államok középnyugati területein magától értetődő rendszerességgel alakulnak ki tornádók. Ezek felkutatása és elemzése egyre nagyobb iparág, a jelenséget kutató tudósok éppúgy szeretnének mind közelebb jutni a tűzhöz, azaz a forgószélhez, mint az adrenalinra vadászó televíziós társaságok 

A Weather Channel meteorológiai és ismeretterjesztő csatorna évek óta rendszeresen megszervezi saját tornádóvadászatát, ami elvileg mindkét csoport igényét kielégíti.
Idén Mike Bettes meteorológus utazott a mozgó laboratóriummal, amelyet egy GMC Yukonból alakítottak ki. 

A legsűrűbben pöttyözött területre igyekeztek. Végső soron megkapták, amit kerestek

A legsűrűbben pöttyözött területre igyekeztek. Végső soron megkapták, amit kerestek


Magyar idő szerint ma hajnalban az oklahomai El Reno felé tartott a stáb, ahol nagy valószínűséggel tornádó kialakulását jelezték előre. 
Így teljesüljön minden kívánságuk: nem is kellett keresniük a szélvihart, az megtalálta őket. 
A méregdrága technológiákkal felszerelt, több mint kéttonás autót papírszemétként kapta fel a szél. Hatszor-nyolcszor megforgatta, majd mintegy kétszáz méterrel odébb, egy mezőn földhöz csapta. 
A jármű péppé ment, ám három utasa sértetlenül vészelte át az ijesztő utazást. Mindenki be volt kötve. 
A kaland könnyen tragédiával végződhetett volna, ám aligha lesz figyelmeztető jel a hasonló kihívásokat keresők számára, hiszen ha a stáb kamerája rögzítette az eseményeket, az alighanem az évad legnézettebb adásában mehet le a csatornán… 
Forrás: Jalopnik, Twitter