Az ötéves Jayden Channel három napja, hétfőn egy parkoló jármű mögül ugrott ki a szűk útra, amelyen 50 km/órával közeledett egy autó.
A balesetet nem lehetett elkerülni, arra azonban, ami ezt követően történt, senki nem volt felkészülve. 
A kisfiú ugyanis, miután a hatalmas erejű ütközést végignéző édesanyja leírása szerint “átrepült az utcán, mint egy rongybábú”, felkelt, leporolta magát, és elsétált. A rémült anya azonnal kórházba szállította a fiút, az orvosok azonban nem hitték el, hogy alig pár perce autós gázolás áldozata volt, hiszen a homlokán látható karcoláson kívül nem volt egyéb sérülése – nem úgy a gázoló autónak, amelyen behorpadt karosszérialemez jelezte az ütközést. 
A kisfiúnak nem szerencséje volt, hanem betegsége: ízületi hipermobilitási szindrómája miatt különösen hajlékony a teste, ruganyosak az ízületei, minden bizonnyal ezért úszta meg törés, zúzódás nélkül az ütközést. Mielőtt azonban irigykedni kezdenénk a végtagjait szokatlan pozíciókba csavarni képes fiúra, nem árt, ha tudjuk: betegsége, amelyet már a régi görögök is dokumentáltak, ízületi fájdalmakkal, ficamokkal, lágyszöveti sérülésekkel jár.